Sa fim sanatosi!
"BUJORII DIN OBRAJORI„ PROVOCATI DE ALCOOL „ SEMN DE HIPERTENSIUNE

Cercetatorii sud-coreeni de la
Universitatea Nationala Chungnam,
citati de descopera.ro, sustin ca
persoanele care se inrosesc la fata
atunci cand beau alcool sunt mai
predispuse la hipertensiune arteriala
si ca trebuie sa aiba o grija
sporita de sanatatea lor.
"Inrosirea fetei in cazul consumului
de alcool este intalnita mai
des in randul femeilor si este
considerata drept un semn al unei
sensibilitati mai mari la alcool sau
chiar de intoleranta la aceasta
substanta. Fenomenul este legat
de faptul ca organismul acestor
persoane nu poate descompune
eficient acetaldehida, un produs
rezultat din metabolizarea alcoolului
si, ca urmare, aceasta se
acumuleaza in corp. In studiul
nostru, am analizat 1.763 de persoane,
dintre care 527 prezentau
reactia de inrosire a fetei asociata
consumului de alcool, 948 nu
prezentau aceasta reactie, iar 288
nu consumau alcool. Dintre cei
care se inroseau la fata cand beau,
aceia care consumau mai mult de
4 bauturi alcoolice pe saptamana
aveau un risc de hipertensiune
de doua ori mai
mare decat cei care nu beau
alcool. In schimb, cei care
nu se inroseau cand beau
prezentau un risc crescut de
hipertensiune doar cand
beau mai mult de 8 bauturi
alcoolice pe saptamana.
Consumul excesiv de alcool
este un factor de risc binecunoscut
pentru aparitia hipertensiunii
arteriale, dar aceste noi
descoperiri sugereaza ca persoanele
care prezinta reactia de
inrosire a fetei au un risc mai mare,
chiar daca beau mai putin comparativ
cu cei care nu prezinta
aceasta reactie la alcool. In plus,
persoanele care se inrosesc la fata
atunci cand consuma alcool au si
un risc mai mare de a dezvolta cancer
al esofagului�, atentioneaza
oamenii de stiinta.
Ei considera ca aparitia hipertensiunii
la persoanele care se
inrosesc la fata cand beau alcool
are la baza acumularea acetaldehidei,
care produce dilatarea
vaselor de sange din piele si alte
organe periferice, scazand astfel
fluxul sanguin spre organele
centrale ale corpului. In aceasta
situatie, organismul incearca sa
compenseze alimentarea mai
redusa cu sange a acestor organe,
secretand hormoni care sa
mareasca presiunea sangelui in
vase (tensiunea arteriala).

Lasă un comentariu