ANM prognozeaza precipitatii peste media climatologica, in perioada decembrie 2013 - februarie 2014

Distribuie pe:

Meteorologii estimeaza ca, in urmatoarele trei luni, regimul termic din Romania va fi unul normal pentru perioada analizata, cu exceptia unor zone in care valorile termice se vor situa peste medie. La nivelul precipitatiilor sunt prognozate cantitati lunare, in general, excedentare in cea mai mare parte a regiunilor.

Conform datelor ANM, in decembrie, regimul termic va fi apropiat de cel normal in vestul, sudul si sud-estul tarii, iar in regiunile nordice, nord-estice si centrale sunt posibile medii ale temperaturilor mai scazute decat normele climatologice. Astfel, in Transilvania, Dobrogea si Muntenia, termometrele vor arata, in medie, valori cuprinse intre -5 si zero grade Celsius, in timp ce in Moldova, Maramures si Crisana, intre -5 si 1 grad Celsius.

Cantitatile lunare de precipitatii anuntate in prima luna a anului viitor vor fi, in mare parte, apropiate de media climatologica, cu exceptia regiunilor vestice si centrale, unde sunt posibile valori excedentare (intre 20 si 70 l/mp).

In februarie 2014, meteorologii prognozeaza temperaturi ale aerului ce vor avea valori medii apropiate de normalul climatologic, in majoritatea regiunilor. Temperaturile medii se vor incadra intre -5 si 2 grade Celsius.

AGERPRES

Lasă un comentariu