Din '90 incoace, Sapte cicluri electorale. Rezultatele? Demagogie, promisiuni si minciuni!

Distribuie pe:

Sa rememoram: din '90 incoace, Romania a trecut prin sapte cicluri electorale. Alegerile din 1990, 1992, 1996, 2000, 2004, 2008 si 2012 au reprezentat examene pe care alegatorul roman a incercat sa le treaca cu brio. Desi, cu exceptia primelor doua mandate, alternanta la putere a functionat ireprosabil, bunastarea mult promisa de mai toate guvernele care s-au perindat in fruntea tarii s-a lasat asteptata. Romanii au avut in tot acest rastimp parte doar de promisiuni, sondaje comandate cu bani grei, atacuri sub centura, pentru discreditarea adversarilor, de demagogie cat cuprinde, de oportunism (schimbarea partidelor, precum ciorapii!), aliante electorale conjuncturale si cate altele.

Urmeaza, in viitor, europarlamentarele si prezidentialele din anul de gratie 2014. Intrebarea este: vor fi diferite aceste alegeri _ sub aspectul formei de manifestare _ de cele precedente? Greu de spus, dar usor de presupus. PSD a si anuntat, prin seful Victor Ponta, la Congres, ca partidul se afla deja in campania electorala pentru europarlamentare. Desi nu au declarat oficial, si celelalte partide se afla (mascat) in campania electorala. Cu toate ca mai e timp pana in 2014! Se vor distinge oare aceste alegeri tot prin populism, manipulare, diversiune sau oportunism? Intrebare legitima, cata vreme, de mai bine de 23 de ani, oamenii (electoratul, in fond) tot spera intr-o guvernare mai eficienta, materializata in nivelul de trai.

Ce-i drept, USL a venit la guvernare cu 100 de solutii sub lozinca "Romania corecta, Romania sociala". Numai ca _ asa cum guvernele precedente ne-au demonstrat _ de la vorbe (promisiuni) la fapte e o cale lunga! Vom trai si vom vedea.

Lasă un comentariu