C a l e i d o s c o p

Distribuie pe:

Ce sa mananci daca ai hipertensiune

Afectiunea este, de multe ori, direct asociata cu excesul de sodiu si cu nivelul redus de potasiu din hrana
zilnica. Astfel, daca ai tensiune arteriala crescuta, alimentele bogate in potasiu, calciu, magneziu, vitamina C si
acizi grasi omega 3 sunt foarte valoroase. Pentru a facilita scaderea tensiunii arteriale, trebuie sa mananci cat
mai multe legume si fructe proaspete si macar de 2-3 ori pe saptamana lactate slabe si peste.

� Legumele cu frunze verzi (spanacul, salata verde,
varza si brocoli) au un continut ridicat de calciu,
magneziu, potasiu si vitamina C. Astfel, ele contribuie
la scaderea presiunii sangelui, la dilatarea vaselor
sanguine si la fluidificarea sangelui.

� Rosiile, cartofii, sfecla rosie, bananele, pepenele
galben, portocalele si prunele, prin potasiul ce intra
in componenta lor, ajuta la mentinerea nivelului
presiunii sangelui.

� O singura banana asigura necesarul zilnic de
potasiu al organismului.

� Cerealele integrale, fasolea uscata, morcovii si
ciupercile au un continut ridicat de fibre si contribuie
la scaderea colesterolului.

� Telina contine o multitudine de elemente minerale
(potasiu, zinc, calciu, magneziu, vitaminele C, B, PP, E
si provitamina A) ce au capacitatea de a reduce
presiunea sangelui.

� Citricele, kiwi si capsunile sunt o sursa importanta
de vitamina C, ajutand la dilatarea vaselor de sange.

� Uleiul de masline, soia si floarea-soarelui au efect
de protectie a vaselor de sange impotriva colesterolului.

� Ceapa si usturoiul sunt foarte benefice. Alicina
continuta de usturoi are capacitatea de a subtia peretii
vaselor de sange si de a mari volumul arterelor, usurand
astfel circulatia sangelui. Ceapa este bogata in potasiu
si vitamina C.

� Produsele lactate (laptele, branza proaspata
nesarata si iaurtul) sunt bogate in calciu si ajuta la
scaderea presiunii sangelui. Pentru a evita cresterea
colesterolului, trebuie preferate lactatele slabe.

� Pestele (in special somonul, tonul, heringul, crapul)
este bogat in acizi grasi omega 3. Prezenta acestor
alimente in alimentatie previne ingrosarea sangelui si
infundarea arterelor care pot cauza atacul de cord.

� Nucile si alunele protejeaza inima. Acest lucru este
atribuit continutului de lipide, acizi grasi mononesaturati
si magneziu.

SNOAVE

Sotul: Nu mai fi suparata! Iti promit ca te fac cea mai
fericita femeie din lume.

Sotia: Cand pleci?

Un tanar invita o tanara la dans.

- Domnisoara, se poate?...

- Desigur, dar mai intai sa dansam.

Se intalnesc un domn si o doamna la nudisti... Domnul:

- Ma bucur ca v-am intalnit! Doamna: - Observ!...

Un bancher discuta cu prietenul sau:

- Iti inchipui, m-am indragostit! Ea are 20 de ani, eu 65!

Ce crezi, sansele mele vor creste daca ii voi spune ca am 50?

- Sansele tale vor creste daca ii vei spune ca ai 80!

Suna telefonul. Ridica receptorul tatal a trei fete:

- Tu esti, broscuto? Se aude o voce de barbat.

- Nu. Eu sunt proprietarul lacului! - Raspunde tatal.
- Spune, Ione, gasitu-ti-ai vreodata barbati straini in
sifonier?

- Nu! Toti erau romani...
Seful catre secretara:

- Cine ti-a spus ca doar pentru ca te-am sarutat de
cateva ori ai dreptul sa lenevesti toata ziua?

- Avocatul meu.

Rimelul a implinit
100 de ani

Unul din articolele indispensabile din trusa de
machiaj, rimelul, implineste 100 de ani. El a aparut in
Egiptul antic, dar nu era folosit pentru aceleasi
scopuri ca astazi, aminteste 7sur7.be.
Rimelul era foarte popular in randul barbatilor si al
femeilor, care credeau ca le-ar proteja sufletul de
spiritele rele si de energiile negative. In secolul al
XIX-lea, femeile europene au inceput sa se
intereseze tot mai mult de produsele cosmetice.
Chimistul Eugene Rimmel a realizat atunci o
substanta neagra de care se freca o pensula umeda
cu care se faceau apoi genele. Ca urmare a
succesului produsului, numele chimistului francez a
intrat in limbajul curent pentru a desemna...rimelul.
Primul rimel in tub a fost produs de Maybelline si
de atunci numeroase marci si-au comercializat
propria versiune a articolului, facand grea alegerea
pentru femei. Toate sunt insa de acord ca rimelul
ideal trebuie sa alungeasca genele si sa le dea volum
intorcandu-le, incheie 7sur7.be.
AGERPRES

Peste 40 de mii de interventii
chirurgicale estetice pe an,
in Romania!

Solutia nechirurgicala pentru un bust mai mare � soia, lecitina si
trifoi rosu!
8.756 de romance au optat pentru o interventie de marire a sanilor in
decursul unui singur an!
Este o cifra ce ne plaseaza pe harta internationala a interventiilor
chirurgicale estetice, pe locul 25 ca numar al interventiilor de acest gen,
printre tari precum: Statele Unite, Brazilia, China, Thailanda, Australia etc.
Aceste cifre sunt oferite de catre ISAPS � Societatea Internationala
a Chirurgilor Esteticieni, in cadrul unui studiu realizat la finalul anului
2010 si revizuit la inceputul acestui an.
Romancele isi doresc un bust mai mare, o burtica plata si un chip mai
tanar!
Marirea sanilor, lipoplastia, blefaroplastia si rinoplastia sunt primele
cele mai cautate patru interventii chirurgicale de catre romani.
"In decursul unui singur an, cei 200 de medici chirurgi esteticieni
inregistrati in Romania au realizat: peste 8 mii de augmentari mamare, 7
mii de lipoplastii, peste 5 mii de blefaroplastii si peste 3 mii de rinoplastii�,
a explicat dr. Eduard Bolohan, medic specialist, reprezentant al brandului
Chilliburner, citand studiul ISAPS.
Toxina botulinica si acidul hialuronic � in topul interventiilor
nechirurgicale!
Adaugand la aceste interventii preferate si restul de retusari
chirurgicale la care apeleaza romanii, ajungem ca intr-un singur an sa
inregistram un numar de peste 40 de mii de interventii chirurgicale, potrivit
dr. Bolohan.
Pe langa toate aceste proceduri chirurgicale se adauga si procedurile
nechirurgicale, precum injectarile cu toxina botulinica � peste 16 mii de
interventii pe an si cele cu acid hialuronic � peste 11 mii de interventii pe an!
"Dupa cum putem vedea din cifrele prezentate mai sus, Romania este
o tara cu o cerere foarte mare de interventii de infrumusetare corporala.
Acesta este si motivul pentru care dorim sa venim in intampinarea
doamnelor si domnisoarelor cu o varianta nechirurgicala pentru cel mai
dorit retus corporal � marirea dimensiunii bustului!�, a afirmat
reprezentantul brandului Chilliburner.
Chilliburner PUSH-UP -> o noua formula pentru o silueta perfecta si
un bust mai impunator!
Chilliburner PUSH UP este o formula unica naturala, produsa din ardei
iute, in scopul promovarii pierderii in greutate fara iritarea sistemului digestiv.
Chilliburner PUSH UP este imbunatatit cu fitoestrogen natural, obtinut
din trifoi rosu si soia pentru un efect de push up la nivelul bustului!
De ce alegem Chilliburner PUSH-UP?
Ajuta la pierderea in greutate, controleaza mentinerea greutatii
corporale ideale, arde grasimile si caloriile, contribuie la o mai buna
conturare a sanilor, amelioreaza simptomele menopauzei, asigura un
surplus de estrogen organismului.
Ingredientele pentru un bust marit fara bisturiu:
Ingredientele secrete pentru o silueta cu un bust marit: extract de
chilli - o importanta sursa de capsaicina, extract de trifoi rosu si soia,
lecitina din soia, ceai verde si inulina.
In plus, fitoestrogenul continut de noua formula Chilliburner contribuie
la ameliorarea simptomelor specifice menopauzei, precum: bufeurile,
transpiratia, starea de neliniste si iritabilitatea crescuta.
Fara efect yoyo!
Atunci cand folositi Chilliburner PUSH-UP nu trebuie sa va temeti de
efectul yoyo deoarece nu sunteti obligati sa urmati o dieta stricta, astfel
incat corpul nu este nevoit sa stocheze grasime sau sa isi incetineasca
metabolismul.
In prima saptamana de utilizare, Chilliburner PUSH-UP se administreaza
sub forma de o tableta pe zi, pe stomacul gol, cu 30 de minute inainte de
micul dejun. In cea de-a doua saptamana puteti adauga o a doua tableta
cu jumatate de ora inainte de masa de pranz.

Sucurile baute zilnic ne imbolnavesc

Consumul de bauturi dulci provoaca in timp
obezitate, diabet zaharat si hipertensiune
arteriala

Persoanele care beau des suc au un risc mai mare de a suferi de diabet
zaharat de tip 2 si de sindrom metabolic. Cercetatorii de la Scoala de Sanatate
Publica a Universitatii "Harvard� din Statele Unite au analizat 11 studii
independente, cu peste 300.000 de participanti. Datele obtinute au aratat
ca persoanele care consuma zilnic unul-doua sucuri, de 330 ml, au un risc
cu 26% mai mare de a face diabet de tip 2 si cu 20% mai mare de sindrom
metabolic, comparativ cu cei care beau suc doar o data pe luna. Sindromul
metabolic intruneste trei dintre urmatoarele criterii: valori crescute ale
tensiunii arteriale, hiperglicemie, obezitate abdominala (circumferinta taliei
de peste 102 cm la barbati si de peste 88 cm la femei), concentratie scazuta
a colesterolului "bun� si valori crescute ale trigliceridelor.

Statisticile, in crestere

Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii (OMS), aproximativ 246 de
milioane de persoane au diabet la nivel global, aceasta maladie fiind a
patra cauza de deces in tarile dezvoltate. Iar obezitatea creste riscul de
diabet. 14,6% din francezi sunt obezi, iar 39% sunt supraponderali.
Aproximativ un sfert din populatia Marii Britanii sufera de obezitate, iar
39% din adulti, si mai ales femeile, prezinta obezitate abdominala. 10%
din italieni sunt obezi, procentul fiind chiar mai mare, de 12%, in randul
copiilor, in Romania, jumatate din populatie are probleme cu greutatea
corporala, iar 25% sufera de obezitate.

Lasă un comentariu