Belsug si voie buna de Ziua Recoltei la Reghin

Distribuie pe:

Produsele agricole si mestesugaresti, cantecul si voia
buna au fost principalele ingrediente
cu care organizatorii Zilei
Recoltei si-au asteptat oaspetii
sambata la Reghin. Fermele Gliga,
alaturi de parteneri, Primaria si
Consiliul Local Reghin, s-au
aratat inca o data la inaltimea
expectantelor celor prezenti.
Sambata, 5 octombrie 2013,
producatorii din Reghin si din
imprejurimi si-au prezentat oferta
de sezon - fructe, legume,
branzeturi, must, vin, miere de
albine, castane etc., cu ocazia
celei de-a XII-a editii a ZILEI
RECOLTEI, pe platoul din fata
fermelor Gliga din Reghin. Gazda
evenimentului a fost asa, cum ne-a
obisnuit deja, deputatul Vasile
Ghiorghe Gliga, Ziua Recoltei
fiind organizata, ca in fiecare an,
de Fermele Gliga, alaturi de
partenerii: Primaria Reghin si
Consiliul Local Reghin. "Cred ca
oamenii s-au obisnuit deja sa
vina la acest moment, zic eu, de
suflet. Ne bucuram ca vin din ce
in ce mai multi oameni alaturi de
noi la Zilele Recoltei, artisti,
oameni de cultura, primari sau
mai ales artisti care vor sa vina
sa cante pe scena de la Reghin.
Putem urmari tot ce este mai bun
si mai frumos din cultura si
cantecul popular al zonei si sa ne
respectam traditia si inaintasii.
Multumesc doamnei primar Maria
Precup pentru sprijin si prezenta si
tuturor celor care au fost astazi
aici.�, a declarat deputatul Vasile
Ghiorghe Gliga, gazda evenimentului.
In plus, parlamentarul si
Fermele Gliga au daruit pensionarilor
din oras cate 6 kg de mere
proaspete si o portie de sarmalute
delicioase, pe baza Cuponului de
pensie si a Cartii de Identitate.
"Vrem sa fim alaturi de oamenii
locului, in fiecare an, cu ce putem.
Reghinenii se arata incantati de
gestul nostru si vin in fiecare an in
numar din ce in ce mai mare�, a
adaugat deputatul. Autoritatile
locale din Reghin s-au aratat
incantate de modul in care a fost
organizat si in acest an
evenimentul. "Nu imi vine sa cred
ca au trecut deja atatia ani de la
nasterea acestui eveniment si
sunt bucuroasa ca a existat
perseverenta din partea familiei
Gliga. Cu contributia Primariei si
Consiliului Local Reghin s-a
putut face si in acest an acest
eveniment deosebit de important
pentru oras. Zilele Recoltei iau
amploare de la an la an, fiind
deja un punct de referinta pe
lista evenimentelor culturale
ale judetului si, de ce nu, din
Romania�, a declarat primarul
Maria Precup.

Oaspeti de
seama la Reghin

Alaturi de familia Gliga si
autortatile locale, au fost prezenti
si primarii comunelor inconjuratoare
si un oaspete de seama
in persoana ministrului Educatiei
Remus Pricopie. "Am fost placut
impresionat de ce am vazut astazi
la Reghin, il felicit pe domnul
deputat Vasile Gliga, pentru dragostea
lui pentru traditie si
educatie. Stiu ca la Reghin este
una dintre cele mai valoroase
scoli din judet, cu rezultate
deosebite in invatatura, si sper
ca va ramane asa�, a explicat
ministrul.

Cantec joc si voie buna

Parada portului popular a plecat din centrul orasului pe ritmurile
FANFAREI municipiului Reghin, ajungand pe platou pentru deschiderea
oficiala de la ora 13.00. Prezentatorul evenimentului a fost indragitul
solist de muzica populara Ciprian Pop, alaturi de care au urcat pe scena
solisti renumiti din zona, acompaniati de orchestra Casei de Cultura
"Eugen Nicoara� din Reghin: Maria Neag, Vasile Crisan, Corina Florea
Covaciu, Dan Aurelian Stefan, Doru Pop, Sorin Pantea, Antoniu Rusu,
Dumitru Gliga, dar si tineri solisti talentati: Cristina Farcas, Georgiana
Puscas, Maria Grama, Violeta Man, Cosmin Cotarla, Dorina Iuliana Oprea,
surorile Ciurba, Daiana Grama. Au participat, de asemenea, orchestra
Scolii de Muzica, iar in cadrul Festivalului Cantecului si Obiceiului
Strabun au participat ansambluri si rapsozi din: Reghin, Nadasa,
Sanmihaiu de Padure, Serbeni, Solovastru, Ibanesti, Gurghiu, Hodac,
Urisiu, Ideciu de Jos, Idicel, Batos. Doritorii si-au putut achizitiona materia
prima pentru muraturi, zacusca, compoturi si dulceturi pentru iarna si
au putut gusta castane, boabe de porumb fiert cu zahar, bostani copti,
paine cu untura si ceapa! In plus, organizatorii au organizat si un concurs
de gatit sarmale, gulas, placinte si gogosi, cu multe surprize si marele
premiu "sarmaluta de aur�!

Lasă un comentariu