Plante si legume datatoare de sanatate

Distribuie pe:

-Ardeiul iute: excelent in tratarea racelilor, in ameliorarea si
vindecarea ulcerelor gastrice; in oprirea hemoragiilor interne, in crizele
cardiace si prevenirea infarctului miocardic, precum si in tratarea
apoplexiei si a hipersensibilitatii mucoasei tractului gastrointestinal.
(Daca medicul curant nu recomanda unele interdictii)

-Usturoiul de gradina: antiseptic, antiparazitar, antibacterian si
antimicotic, purificator sanguin; accelerator al sistemului imunitar,
stimulator al activitatii ficatului si colecistului, eficient in tratarea diabetului
zaharat, a hipertensiunii arteriale, a racelilor, gripei si bronsitelor.

-Papadia de prima-aparitie in ierburile pajistilor primavaratice: sub
forma de salate, de "pireuri�, de stufat, de ceaiuri si cocteiuri etc. etc.,
papadia reprezinta un adevarat miracol al medicinii naturiste, fiind un
foarte bun tonic pentru colecist si ficat; stimulator al functiei pancreatice;
tonic si purificator pentru rinichi si vezica urinara; stimuleaza secretia
biliara, imbunatateste smaltul danturii; puternic alcalinizator, eficienta in
tulburarile hepatice, in icter, hepatite si ciroza; sursa importanta de
proteine vegetale si un bun remediu in diabetul zaharat.

-Salata-desert culinar din gradina legumicola a verii. Combinatia
este atat de diversificata incat din ea nu lipseste spanacul, salata
verde, perele si merele semi-coapte, castravetii, ardeii grasi, gogosarii,
rosile carnoase si zemoase; ceapa rosie, varza alba sau rosie, morcovii
si telina marunt taiate; fasolea pastai oparita, sparanghelul, boabele
fierte de porumb in lapte si dulceag; dupa gust: sarea, zeama de lamaie,
uleiul si maslinele, precum si intreaga gama de frunze verzi din gradina,
intre care: patrunjel, telina, marar si cimbru. Totul, amestecat intr-un
castron incapator, in care se razuiesc oua fierte, cascaval, telemea si
branza framantata.

ioan.vulcan@yahoo.ro

Lasă un comentariu