Sa fim sanatosi!
CIOCOLATA CALDA NE IMBUNATATESTE MEMORIA

Distribuie pe:

Oamenii de stiinta americani de
la Universitatea Harvard, citati de
descopera.ro, sustin ca doua cani
de ciocolata calda pe zi pot
imbunatati performantele mentale
ale persoanelor in varsta.
"Unele varietati de cacao fierbinte
contin mult flavonol, un
antioxidant natural, care imbunatate
ste fluxul sanguin. In studiul
nostru, am urmarit efectele consumului
regulat de ciocolata calda,
mai exact daca acesta poate
imbunatati fluxul sanguin cerebral,
ajutand astfel functiile cognitive.
Mentinerea fluxului sanguin
normal asigura necesarul de
oxigen si de glucoza din creier,
sustinand buna functionare a
proceselor cognitive. Desi creierul
reprezinta doar doua procente din
masa corporala, el consuma mai
mult de 20 de procente din totalul
oxigenului si al energiei din trup.
Studiul a fost realizat pe un
esantion de 60 de persoane, cu
media de varsta de 73 de ani. Timp
de o luna, participantii au fost rugati
sa consume zilnic cate doua cani
de cacao fierbinte. Niciunul dintre
subiecti nu suferea de dementa,
desi 18 dintre ei aveau probleme
circulatorii la nivelul arterei cerebrale
medii, la inceputul studiului.
In urma experimentului, acest
subgrup (care suferea de probleme
circulatorii) a inregistrat o crestere
a fluxului sanguin de 8 procente,
care s-a tradus printr-o memorie
care functiona cu o viteza mai mare.
In schimb, subiectii care nu aveau
probleme circulatorii nu au suferit
niciun fel de imbunatatiri. Pe
masura ce diferite arii din creier au
nevoie de mai multa energie pentru
a-si realiza sarcinile, ele au nevoie
si de un flux sanguin mai bun.
Aceasta relatie poarta numele de
cuplaj neurovascular si ar putea
juca un rol important in tratarea
unor boli, precum Alzheimer-ul�,
explica specialistii americani.
Desi, in studii anterioare, flavonoizii
au fost implicati in abilitatea
acestei bauturi de a combate
dementa, recenta cercetare nu a
subliniat existenta diferentelor
dintre cei care au consumat bautura
bogata in flavonoizi si alti
subiecti care au consumat un nivel
scazut de flavonoizi. Prin urmare,
exista posibilitatea ca si alti
compusi din cacao sa aduca
beneficii creierului.

Lasă un comentariu