Un inginer a fost „temporizat" la UPU Târgu-Mureş…

Distribuie pe:

Întâmplător, în timp ce transferam un pacient de la ambulanţă către colegii de la UPU Târgu-Mureş, am dat peste un ziar „Cuvântul liber", din data de 23 octombrie a.c., în care am găsit articolul „Despre SMURD, nu tocmai de bine". M-a incitat semnatarul articolului. Nu numele! Nu-l cunosc pe Ormenişan. Ci... „Ing." Hopa, zic, încă un inginer supărat pe „sănătate"!  Şi, pentru că azi sunt liber, îmi iau timp pentru a-i transmite, prin dvs., doar lui, inginerului, următoarele: sunt de acord cu matale că e posibil ca echipajul trimis de 112 să fi bâjbâit la găsirea adresei din strada Libertăţii nr. 125! Nu prea cred! Acest echipaj „MikeSierra" se mişcă foarte repede! Dar nu uita, inginerule, că e posibil ca acest echipaj, unic pe tot judeţul Mureş, să fi avut în acel moment încă vreo două, trei solicitări! Şi, de obicei, este orientat spre persoane care pot fi cu adevărat ajutate, iar copiii au ÎNTOTDEAUNA PRIORITATE! Cel puţin la nivelul nostru, de acordare a primului ajutor! Şi, când persoana iubită are nevoie de ajutor, SALVATORII VIN ÎNTOTDEAUNA CU ÎNTÂRZIERE, ambulanţa întârzie cu cel puţin 30 de minute, iar SMURD-ul, cu 20 minute! Asta e! În viziunea „actuală". Cu toate că, DIN PUNCT DE VEDERE AL INGINERILOR DIN ROMÂNIA, noi trebuie să mergem încet, cât mai încet, cu 50 km/oră, prin toate comunele şi satele, trenurile _ cu 30 km/oră... Vitezele astea sunt hotărâte de către inginerii români, nu? Doar nu de doctori!

Apoi: „Ambulanţa conţinea 4 - 5 persoane". Măi, inginere: „Echipajul ambulanţei era compus din 4 -5 persoane"!!! Fie! Oricum, voi inginerii din România nu mai faceţi inginerie, dar faceţi critici, jurnalistică, ziaristică, televiziune, politică etc. Mai departe: 13 septembrie a.c. era sâmbăta! Deci, fără adresabilitate la medicul de familie, conform „organizării" actuale! Eraţi bolnav! Şi aţi fost „temporizat"... La UPU Târgu-Mureş! Vă înţeleg supărarea! Credeţi-mă că oamenii de la UPU Târgu-Mureş şi-au făcut datoria CONFORM FIŞEI POSTULUI! Problema e cu cei care au „însăilat" fişa postului!

Mai gândește-te, inginere, că la Pneumologie vin 10 bolnavi ziua, iar la UPU vin 200! Dintre care doar 50% au nevoie de UPU! Știi cum e asta? Cam așa cum inginerul de la CNADNR Mureș trimite echipaj cu depistarea celor care nu au plătit rovigneta pe drumul „european/național" Reghin - Sărmășel, un drum EXTREM de prost, dar liniat! Ia urcă-te în mașina personală și fă un du-te vino, Reghin - Sărmășel, de trei ori pe zi! Să-mi spui dacă așa trebuie să arate un drum de rovignetă! Și apoi facem comparație între munca inginerului și cea a doctorului!

Sper că v-ați vindecat! Și, încă ceva: v-a deranjat cumva că în UPU Târgu-Mureș se vorbește și ungurește? Că doctorii din România ba pleacă, ba rămân, ba sunt buni, ba greșesc, ba iau ciubuc, ba nu iau, ba omoară, ba salvează etc!

Dar INGINERII ROMÂNI? Că nu aud NIMIC despre ei! Că pleacă sau rămân în țară, nu se observă! Cum e, dle inginer Ormenișan? PIB-ul țării ține de doctori sau de ingineri? Salut! 

Biroul de presă al primăriei

Lasă un comentariu