Succese ale sportivilor mureșeni

Distribuie pe:

În perioada 25-26 octombrie, Sala Polivalentă din Brașov a fost gazda celei de-a XV-a ediții a Cupei României la Taekwondo WTF dedicată sportivilor copii, cadeți, junior și seniori. La startul competiției s-au aliniat aproximativ 500 de sportivi reprezentând 35 de cluburi din toată țara. C.S. Xploziv Taekwondo Team a aliniat la startul acestei competiții 16 sportivi însoțiți de instructorul Chiorean Mihai, ajutat de sportivul Lengyel Norbert ca asistent și Bigu Octavian în calitate de arbitru. Competiția s-a desfășurat pe două clase valorice, clasa A, rezervată sportivilor avansați, și clasa B, rezervată sportivilor cu grade inferioare.

Evoluția sportivilor a fost una foarte bună, reușind sa strângă la sfârșitul competiției un număr de 13 medalii, dintre care 5 de aur, 2 de argint și 6 de bronz, după cum urmează. La clasa A, aurul l-au obținut următorii sportivi: copii: Fuccaro Melinda +30 kg, cadeți: Toth Darius -25 kg, la junior medalii de argint: Nagy Norbert _ 48 kg și Luca Gabriel -74 kg; bronz - Torok Orsolya -52 kg, Simon Florin _ 59 kg.

La clasa B, medaliații cu aur au fost la copii: Csaki Hanna -25 kg; Rusu Alexandru _ 25 kg; cadeți: Csaki Imre + 40 kg; bronz: categoria copii: Virag Vivien -30 kg; Meszaros Erik +35 kg; iar la cadeți: Budișcă Victor _ 40 kg, juniori Bosa Alex _ 59 kg.

Chiar dacă nu au urcat pe podium nu trebuie uitați nici ceilalți sportivi care s-au luptat admirabil: Irimia Tommy, Marica Tudor și Bartha Adrienn.

În urma acestor rezultate, C.S. Xploziv a obținut locul 2 la copii, dovedind încă o dată că este o pepinieră pentru viitorul taekwondo-ului românesc.

Sportivii se pregătesc asiduu în continuare pentru următoarea competiție la care vor lua startul și anume Cupa Tornado la sfârșitul acestei luni. De asemenea, sportivii Nagy Norbert si Luca Gabriel au fost convocați pentru un stagiu comun care se va desfășura în această săptămână la București, alături de sportivi din Rep. Moldova si Slovenia, în urma căruia se va definitiva lotul pentru următoarele competiții internaționale.

Clubul Xploziv este deschis tuturor iubitorilor de sport și taekwondo în special, care vor să deslușească tainele acestei arte marțiale și disciplină olimpică în acelasi timp. Contact: tel. 0742-94.93.37.

Lasă un comentariu