Care este diferența între stânga și dreapta?

Distribuie pe:

Într-un mic sat polonez, era o singură vacă și într-o zi a încetat să mai dea lapte. Panicați, oamenii au întrebat peste tot și au aflat că ar putea cumpăra o vacă din Moscova, cu două mii de ruble, sau una din Minsk, cu o mie de ruble. Normal, au ales varianta mai ieftină - o vacă din Minsk. Era o vacă superbă, dădea mult lapte gras și toată lumea o îndrăgea.

Văzând o vacă atât de bună, oamenii s-au hotărât să o împerecheze, pentru a avea mai multe vaci la fel! Au adus, așadar, un taur. Însă, când taurul venea din dreapta să se urce pe vacă, aceasta se muta la stânga. Când taurul venea din stânga, vaca se muta spre dreapta, și tot așa, toată ziua fără niciun rezultat. În final, în disperare de cauză, oamenii s-au dus la înțeleptul satului, să-l întrebe ce să facă!

- Înțeleptule, am încercat o zi întreagă și n-am reușit. Când taurul venea din dreapta, vaca se muta spre stânga, iar când taurul venea din stânga, vaca se muta spre dreapta, și tot așa. Ce să facem?

Înțeleptul s-a gândit un moment și a întrebat:

- Ați cumpărat vaca de la Minsk?

- Înțeleptule, ești fantastic! - s-au mirat oamenii. Ești atât de înțelept! Noi nu ți-am spus de unde am luat vaca. Cum de ți-ai dat seama?

Trist, înțeleptul răspunse:

- Nevastă-mea e din Minsk ...

În loc de concluzie, vom zice că, după cum se vede, și vaca are demnitatea ei!

(Din volumul „Mi-a bătut Domnul la poartă", apărut la Editura Nico)

Lasă un comentariu