PSD Mureș face analiza primului tur de scrutin

Distribuie pe:

Deputatul Vasile Gliga, președintele PSD Mureș, a făcut marți, 4 noiembrie, o analiză a rezultatelor primului tur al alegerilor prezidențiale. Conform spuselor acestuia, organizația pe care o conduce a avut rezultate semnificativ mai bune decât în 2009, obținând cu 16 mii de voturi mai mult decât în urmă cu 5 ani. Totuși, PSD Mureș a obținut unul dintre cele mai slabe procente din țară, fiind situat după județele Harghita și Covasna.

Liderul județean al PSD a dorit să puncteze faptul că diferența între rezultatele lui Iohannis și ale lui Ponta nu sunt semnificative. „Pentru primul tur de la 26% la 32% este o diferență destul de mică, deși am avut țintă să fim primul partid pe județ. Trebuie avut în vedere că sunt 60 de mii de voturi și, deși ca procent suntem a treia filială de la coada clasamentului național, ca număr de voturi suntem pe locul 31 în țară. Județul Mureș contează foarte mult, are potențial de creștere", a explicat Gliga. Președintele PSD Mureș a făcut și analiza pe localități a rezultatelor de la alegeri. „Sunt surprize unde au fost rezultate mai slabe, cum este Reghinul și Sighișoara, și zona de sud a județului unde au fost sași. Bahnea, Viișoara au obținut scoruri slabe pentru primari PSD", a mai adăugat deputatul. În schimb, în alte localități, unde s-au câștigat noi primari s-au obținut rezultate mai bune. „Acolo unde chiar s-a muncit și primarul a avut un cuvânt de spus, cum este Deda sau Chiherul de Jos, s-au scos scoruri peste 50%, deci rezultate bune", a mai adăugat Gliga.

Cel mai bun scor la prezidențiale din ultimii 10 ani

Deși rezultatele nu au fost conform așteptărilor, liderul PSD Mureș a subliniat că a fost cel mai bun prim tur de scrutin din ultimii 10 ani. „Față de alegerile prezidențiale din 2004 sau din 2009, s-a scos un rezultat foarte bun. Chiar și unde am avut primari ACL ne-am apropiat foarte mult de ei, surprize fiind în orașele Ungheni și Sărmașu, unde sunt numai câteva procente între cei doi candidați", a mai adăugat Gliga. Pentru turul II de scrutin, Vasile Gliga vrea să obțină pentru Ponta peste 100 de mii de voturi, practic, dublând astfel scorul obținut duminica trecută. „În data de 16 noiembrie vrem să obținem peste 100 de mii de voturi, poate să fie 110 mii sau mai mult. Totul ține și de prezența la vot care va fi peste 2 săptămâni", a mai explicat deputatul PSD.

Lasă un comentariu