Ajutoarele de la Uniunea Europeană vin după alegerile prezidențiale!

Distribuie pe:

Persoanele devaforizate din România vor primi, și în acest an, ajutoare alimentare acordate de Uniunea Europeană. Față de anii trecuți, au intervenit câteva modificări, atât în sensul distribuirii pachetelor, cât și în ceea ce privește categoriile de beneficiari.

Astfel, ajutoarele vor fi distribuite pe baza unui cupon pentru alimente și, în plus, începând cu acest an, pe lângă categoriile cunoscute (familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat; șomerii care primesc o indemnizație lunară de până la 400 de lei, precum și cei care nu mai primesc această indemnizație; pensionarii sistemului public de pensii cu o pensie de sub 400 lei/lună; pensionarii sistemului public de pensii beneficiari ai indemnizației sociale, al căror venit se află sub 400 lei/lună; persoanele cu handicap grav și accentuat, neinstituționalizate, adulți și copii, și persoanele beneficiare ale prevederilor Legii nr. 49/1991 privind acordarea de indemnizații și sporuri invalizilor, veteranilor și văduvelor de război), vor beneficia de alimente și cei care primesc alocație pentru susținerea familiei, adică aproximativ 700.000 de persoane.

Pentru că, în prezent, ne aflăm în plină campanie electorală pentru alegerile prezidențiale, Guvernul a decis ca ajutoarele europene să fie distribuite după 16 noiembrie 2014 (data turului doi de scrutin), tocmai pentru a nu se interpreta că se dorește mituirea electoratului.

Valoarea coșului de alimente este de aproximativ 128 lei, iar acesta va cuprinde ulei, zahăr, făină, mălai, paste făinoase, pate de ficat, conserve de porc și de vită, în greutate de circa 27 de kilograme, în total.

Lasă un comentariu