„M-AM SUIT ÎN DEALUL CLUJULUI"

Distribuie pe:

Titlul spectacolului folcloric care a avut loc marți, 4 noiembrie 2014, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu" din Târgu-Mureș, este titlul cântecului popular ardelenesc interpretat inegalabil de către Ana Pop Corundan.

Spectacolul a fost organizat de Primăria Târgu-Mureș în colaborare cu Societatea Culturală „Miorița", președinte Gheorghe Vanga.

În prezentarea actorului Rudolf Moca, rând pe rând, au urcat pe scenă soliștii: Teodora Fodor, Alex Naghi, Marisia Naghi, Cristina Maria Simon, Teodora Trifan, Alexandra Răuță, seara continuând cu dansatorii de la „Românașii", „Miorița", Ansamblul „Dorulețul" al Gimnaziului „Serafim Duicu", Ansamblul „Mugurașii" al Gimnaziului „Alexandru Ioan Cuza".

Soliștii au adus în fața publicului spectator frumoase cântece transilvănene, iar dansatorii de la Societatea Culturală „Miorița", sub îndrumarea coregrafilor Albert Eva și Viorela Beica, au prezentat pe scenă frumoase dansuri românești. Ansamblurile de la cele două gimnazii mureșene au adus pe scenă atât dansuri populare românești, cât și ungurești.

Seara folclorică de dansuri și cântece populare din folclorul mureșean s-a încheiat cu participarea extraordinară a solistei de muzică populară Sava Negrean Brudașcu. Atât soliștii, cât și dansatorii, unii foarte mici, au fost răsplătiți de către public cu vii aplauze, la fel și solista Sava Negrean Brudașcu, care, pe lângă aplauze, a primit și frumoase buchete de flori.

Lasă un comentariu