Lipsa de activitate, dezastru pentru creier. Tinerii să aibă activitate fizică permanentă, să nu fie sclavii tehnologiei

Distribuie pe:

Medicul Dafin Mureșanu trage un semnal de alarmă cu privire la lipsa de activitate a creierului care dăunează creierului, arătând că organismul uman se reface doar dacă este stimulat.

Creierul se regenerează permanent, nu este „înghețat" și cu cât este stimulat, cu atât obținem un răspuns bun, spune dr. Dafin Mureșanu, citat de Mediafax.

„Organismul uman are o capacitate incredibilă de a se regenera, dar ea trebuie alimentată, stimulată. Pentru că dacă stai degeaba, activitatea creierului se reduce. Fac un apel către tineri sa citească, să mănânce mai puțină mâncare procesată, să aibă activitate fizică permanentă, să interacționeze direct și continuu cu oamenii din jur, să nu fie sclavii tehnologiei. Să nu ajungă până acolo încât să-și trimită SMS-uri dintr-o cameră în alta, deoarece acest comportament înseamnă dezastru pentru creier", a mai spus medicul.

Potrivit președintelui SSNN, pentru creier, alimentația este un factor crucial, alături de comportament.

„Modul în care ne alimentăm este un factor crucial, alături de activitatea cognitivă. Trebuie să avem zilnic activități din punct de vedere intelectual, să citim, să ne activăm acea parte din creier care ține de cuvânt, nu cea legată de imagine. Componenta emoțională este foarte importantă și trebuie legată de starea cognitivă. De asemenea, cum am spus, alimentația cât mai aproape de natural, mai puțin procesată și fără chimicale, este cea care place creierului", a spus dr. Mureșanu.

Lasă un comentariu