„SUFLETUL ȘI... PAUZA... prezidențiabilă!"

Distribuie pe:

„MUZICA SUFLETULUI poate fi interpretată de fiecare în felul său, dar fiecare poate simți muzica într-un anumit fel. În melodia vieții noastre, melodia este întreruptă ici și colo de PAUZE. În pauză nu există muzică, dar pauza ajută la redarea muzicii. Și noi, fără să ne gândim, credem că melodia s-a terminat. Adesea, Dumnezeu ne trimite un timp de PAUZĂ, realizând o pauză în corul vieții noastre. Poate fi o probă, o frustrare sau un aparent șoc. Ne pare rău că vocea noastră din corul vieții este întreruptă, și că LIPSEȘTE PARTEA NOASTRĂ DE MUZICĂ, nota următoare. El continuă, marcând ritmul cu aceeași precizie și atinge înălțimea notei următoare ferm, ca și când nu ar fi avut loc vre-o întrerupere. DAR... CUM E POSIBIL CA MAESTRUL SĂ CITEASCĂ PAUZA, DUMNEZEU URMEAZĂ UN PLAN ÎN SCRIEREA VIEțII NOASTRE. Partea noastră trebuie să fie aceea de a învăța melodia și a nu cădea învinși de pauze. Ele nu sunt acolo pentru a fi omise, nici pentru a perturba melodia sau a falsa tonul. Pauza ajută la crearea muzicii. În pauză nu a existat muzică, dar ea servește la continuarea muzicii. Pauza nu durează mult. Compunerea muzicii vieții noastre este un proces lung și obositor. DUMNEZEU VA MARCA RITMUL PENTRU NOI și cu răbdare ne așteaptă să învățăm lecția."

***

„SUFLETUL OMULUI îndură amărăciune, îndură umilințe, îndură jignirile. Dar mai greu decât orice, golul și mai ales golirea. GOLIREA SUFLETULUI NU TE OMOARĂ, DAR TE SLEIEȘTE".

Ileana Vulpescu (1932 -), prozatoare, romancieră

***

„SUFLETUL FRUMOS nu se supune legii, el se supune instanței divine. OMUL FRUMOS nu este vizibil, el nu are imagine, el țâșnește, în aparență, într-un gest mic, iar gestul acela, pentru tine, este izbăvitor și-ți persistă în suflet toată viața ca o icoană. Sufletul nostru nu este limitat în corp. Este indisolubil legat de DUMNEZEU."

Dan Puric (1959-), actor, eseist, autor, regizor de teatru (Toate din „Cugetări celebre" - profesor, scriitor Olimpia Mureșan)

P.S. Au fost 14... și-au rămas numai doi „crai". Domnilor „CRAI PREZIDENțIABILI!". Pauza de care trebuie să profitați, să nu uitați, vine de la Dumnezeu. Sufletul este parte integrantă din Dumnezeu. Dacă credeți că aveți sufletul plin de Dumnezeu, să vă gândiți că este numai și numai vrerea Lui, și nicidecum a voastră. Ceea ce domniile voastre trebuie să faceți este să vă supuneți legii lui Dumnezeu, fiindcă el știe de ce face așa și nu altcumva, iar pauza aceasta să vă fie una cu Dumnezeu, a dragostei, înțelepciunii, răbdării, toleranței și nu una a diavolului, urii, dezbinării, răului, minciunii și dezinformării. Pentru poporul alegător, să nu uităm. „VOM AVEA CONDUCĂTORUL PE CARE-L MERITĂM". Acum este momentul să ne aducem aminte de marele filosof și pedagog Titu Maiorescu: „CÂND SE AFLĂ OMUL ÎN MOMENTE HOTĂRÂTOARE ALE VIEțII, NU-L MAI CONDUCE MINTEA, EA ARATĂ NUMAI ALTERNATIVELE. DIRECțIA FINALĂ O DĂ INIMA". Și totuși... „Sfântul Ardealului", „Protectorul nostru", ne apără și păzește dacă: „CINE ARE MINTE, SĂ IA AMINTE!".

„1001 CUGETĂRI" Preot ortodox român ILIE BUCUR SĂRMĂȘANUL

Lasă un comentariu