„Papiu" la 95 de ani!

Distribuie pe:

Vineri, 31 octombrie 2014, a avut loc festivitatea de încheiere a Zilelor Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian" din Târgu-Mureș, la care au participat foști și actuali profesori și elevi, părinți, invitați din partea instituțiilor și autorităților locale, ai liceelor din municipiu.

În deschidere, doamna prof. Cristina Ligia Someșan, directorul Colegiului, sublinia că festivitatea este „un moment privilegiat al toamnei, momentul unei aniversări: 95 de ani de educație și cultură la Papiu."

Sărbătoarea spiritului papiist a fost plasată sub semnul unui imperativ ÎNDRĂZNEȘTE!, cuvântul simbol, pentru că LA COLEGIUL NAțIONAL „ALEXANDRU PAPIU ILARIAN" EXISTĂ CERTITUDINEA, DAR ȘI GARANțIA CALITĂțII. „De ce să îndrăznim? Pentru că astfel dovedim că SUNTEM, că drumul nostru conturează amprente, că e un ROST al trecerii noastre în lume și prin lume ... căci îndrăznim să învățăm", a mai precizat în directorul Colegiului.

Povestea spiritului papiist, un spirit învingător, interogativ, incisiv, care trăiește pentru oameni și prin ei, un spirit care modelează lumea și îi imprimă valoare, a fost „spusă" pe scena Sălii festive a Colegiului de un talentat grup de elevi.

Despre spiritul Papiului, despre dascălii și elevii săi au vorbit domnul doctor Alexandru Lupșa și domnul senator Alexandru Petru Frătean, ambii absolvenți ai acestei prestigioase instituții de învățământ.

Performanțele Papiului, rolul său în comunitate au fost apreciate și de cei care i-au oferit consiliere și sprijin, adică inspectorul școlar general, prof. Ștefan Someșan, președintele Consiliului Județean Mureș, av. Ciprian Dobre și prefectul județului Mureș, dr. Vasile Oprea. Din partea Inspectoratului Școlar Județean Mureș și a Instituției Prefectului au fost oferite diplome de merit Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian".

Festivitatea s-a încheiat cu premierea celor mai merituoși elevi ai Colegiului Național „Alexandru Papiu Ilarian", care în anul școlar precedent s-au remarcat în domeniile academic, extrașcolar și sportiv.

Lasă un comentariu