În februarie 2002, apărea primul număr al revistei. De atunci au trecut 12 ani, iar publicația școlii noastre a apărut fără întrerupere până în prezent, devenind ,,cea mai longevivă revistă școlară din județ" (Nicolae Băciuț).
Revista s-a născut din dorința de a ne cunoaște mai bine între noi: elevi, cadre didactice, părinți.
Paginile ei au oglindit de-a lungul celor 12 ani rezultatele muncii noastre, indiferent dacă acestea au fost creații literare, diplome, desene, poze de la activități, reportaje, interviuri. De aceea, în paginile revistei s-au întâlnit număr de număr: campionii, talentele, binele, răul, munca, hărnicia, lenea, frumusețea, curajul etc.
Avem certitudinea că cel care a câștigat cel mai mult citind revista a fost elevul. El s-a regăsit în propriile materiale sau în cele semnate de colegi, profesori sau chiar de părinți.
Dacă 12 ani e mult sau puțin, pot să spună doar cei care de-a lungul timpului au trudit la apariția fiecărui număr. Pentru aceștia timpul a însemnat: ucenicie, muncă, reușite, dezamăgiri, succese, emoții, experiență... multă experiență...
Cu pași mici, dar siguri, am urcat în topul revistelor școlare, fiind răsplătiți cu diplome la concursuri. Aș aminti doar cele două premii I (2005 și 2009) obținute la ,,Concursul județean al revistelor școlare", organizat de ISJ Mureș, și Premiul I obținut anul acesta la Concursul Internațional ,,Anelisse" de filme, fotografii și reviste școlare organizat de Universitatea de Arte ,,George Enescu" Iași și Asociația Cultural- Științifică ,,Vasile Pogor".
De fiecare dată când pregătim un nou număr, noi, cei din colectivul de redacție (elevi și cadre didactice), ne simțim în fața unui nou început, a unei alte provocări, gata să ne spunem: ,,Bun venit la școală!'' (toamna), ,,O, ce veste minunată!" (iarna), ,,Hristos a Înviat!" (primăvara) și ,,Vacanță plăcută!" (vara).
Mulțumim și pe această cale celor care au crezut în noi, care ne-au fost alături în tot acest timp: scriitorului Nicolae Băciuț, conducerii Gimnaziului „Florea Bogadan" Reghin, cadrelor didactice, părinților, elevilor și tipografilor.