Familia Vasile Gliga, gazda dansului sportiv românesc

Distribuie pe:

Sâmbătă și duminică, orașul viorilor a fost gazda ediției a IX-a a Cupei Mirona și a Campionatului Național de Clase și a Galei Dansului Sportiv Românesc. Evenimentul a fost organizat de Clubul Sportiv Dansul Viorilor din Reghin, sub egida Federației Române de Dans Sportiv, având ca și co-organizatori Primăria, Consiliul Local Reghin, și partener Consiliul Județean Mureș.

În cadrul Cupei și Campionatului de Clase s-a concurat în două săli în paralel, pe diferite categorii de vârstă și clase valorice, pe cele două secțiuni: Standard (vals lent, tango, vals vienez, slow-fox, quick-step), respectiv Latino-americane (samba, cha-cha-cha, rumba, passo-doble și jive). Cu ocazia Galei Dansului Sportiv Românesc s-au premiat cei mai buni sportivi, dansatori, antrenori, oficialități din cadrul Federației Române de Dans Sportiv pentru rezultatele deosebite obținute în 2014.

Cel mai frumos și mai deosebit sport

Președintele Federației Române de Dans Sportiv, deputatul reghinean Vasile Gliga, a transmis un mesaj celor care muncesc pentru dezvoltarea acestui sport nobil. „Cunoaștem ce satisfacții poate aduce acest sport, când antrenorii își văd copiii campioni și munca lor desăvârșită. Ce poate să fie mai deosebit decât atunci când performanța aduce performanță și acești dansatori de clase devin campioni naționali, iar campionii naționali devin campioni europeni și mondiali. Asta este marea satisfacție pe care o trăim, noi, dansul sportiv românesc. Mulțumesc tuturor celor care ați acceptat să veniți în Reghin", a declarat gazda evenimentelor sportive. Cei care participă la astfel de evenimente trebuie să uite de comoditate pentru a realiza performanțe. „Chiar dacă poate este prea aglomerat, poate nu au fost locuri suficiente de cazare, sunt convins că mulți dintre copii, mulți dintre părinți ați dorit să vedeți Reghinul, să vedeți Centrul de Excelență în Dans Sportiv de aici, locul unde cei mai buni antrenori din lume vin să antreneze lotul național. Vă mulțumim că ați acceptat să veniți la Reghin în număr așa mare. Împreună cu familia, cu toți cei din organizare ne străduim să vă oferim condițiile cele mai bune. Vă mulțumim și vă mai așteptăm pe la Reghin pentru performanță", a mai spus Vasile Gliga.

Precup: „Este o onoare găzduirea acestor evenimente"

Primarul municipiului Reghin și-a exprimat bucuria și mândria că orașul pe care îl administrează găzduiește astfel de competiții la nivel național. „Este o foarte mare onoare pentru municipiul nostru să găzduim acest eveniment. Nu știu cui trebuie să mulțumesc pentru început, nu contează ordinea, mulțumirea e la fel de mare pentru toți. Felicit Federația Română de Dans Sportiv, președintele acestui for, pe toți cei care au inițiat această manifestare de elită, pe toți cei care s-au gândit că Reghinul merită să fie gazda acestui eveniment. Doresc succes concurenților, arbitrilor, antrenorilor, putere de muncă pentru a dezvolta această minunată artă care este dansul sportiv", a declarat Maria Precup, primarul municipiului Reghin.

Premieri pentru sportivi speciali

Perechea Alin Beca și Cătălina Tampău din Bacău, locul 3 la Campionatul Mondial de Juniori II latino, respectiv locul 2 la Campionatul Mondial de Juniori II 10 Dansuri, a deschis Gala Dansului Sportiv Românesc. A doua pereche premiată care a încântat publicul a fost Alexandru Miculescu -Andra Păcurar, locul 4 la Campionatul European de Tineret latino, respectiv locul 3 la Campionatul Mondial de Tineret latino din acest an. Cum era și firesc, aprecierea a venit și pentru antrenorul celor doi, Horia Preda, fiind aplaudat la scenă deschisă de cei prezenți.

Magia dansului, cu Paul Moldovan și Cristina Tătar

Unul din momentele speciale ale galei a fost premiul dedicat perechii Paul Moldovan-Cristina Tătar, din Târgu-Mureș, locul 1 la Campionatul Mondial U21 latino din acest an. În aplauzele publicului, a primit diplomă de excelență antrenorul celor doi, Marton Somodi, cel care a adus României primul titlu mondial la dans sportiv. Cel mai aplaudat moment a fost recitalul oferit de perechea Roman Ciflicli - Mirona Gliga, locul 4 la Campionatul Mondial de Show-uri din acest an din China.

Aplauze pentru staff-ul Federației

Premierea staff-ul Federației Române de Dans Sportiv și a celor implicați în organizarea cu succes în acest an a Adunării Generale Mondiale a Federației Internaționale de Dans Sportiv de la București, găzduită în luna iunie de Palatul Parlamentului, a încheiat Gala. Au primit diplome, distincții și aplauzele publicului Vasile Gliga, președintele Federației Române de Dans Sportiv, vicepreședinții Costin Mihaiu și Cristian Parnescu, respectiv Mircea Gavrilă, Valeria Mangra, Otto Varga, Alin Miron, Vitalie Trohin, Adrian Nedelcu, Gheorghe Răducan și Marina Dan, membri în cadrul Biroului Federal.

1200 de dansatori pe ringul din Reghin

În cele două zile, la Reghin, au fost prezenți peste 1.200 de dansatori, 40 de arbitri, antrenori și instructori de la peste 80 de cluburi de dans sportiv din întreaga țară, la unul dintre cele mai importante evenimente sportive ale județului. Au evoluat pe scenă tineri dansatori în curs de afirmare, dar și campioni mondiali și europeni, care au făcut un adevărat spectacol.

Lasă un comentariu