Teodor Meleșcanu, propus pentru funcția de ministru de Externe

Distribuie pe:

Premierul Victor Ponta a anunțat că i-a transmis președintelui Traian Băsescu nominalizarea lui Teodor Meleșcanu pentru postul de ministru al Afacerilor Externe.

Dacă propunerea de numire la conducerea MAE va fi acceptată de președinte, Meleșcanu va organiza „conform dispozițiilor legale și ale BEC" al doilea tur al alegerilor în străinătate, a arătat premierul. „În acest fel, dreptul fundamental la vot al fiecărui cetățean român va fi respectat, dar cu respectarea legii și a instituțiilor publice care vor rezista, până în 16 și după aceea, presiunilor ilegale și ilegitime făcute de cel care, pe 16 seara, va fi fostul președinte al României, Traian Băsescu", a conchis Ponta.

Meleșcanu a demisionat, în septembrie, de la conducerea Serviciului de Informații Externe pentru a participa la primul tur al alegerilor prezidențiale, unde a obținut 1.374 voturi (0,85%). Ulterior, Meleșcanu și-a anunțat susținerea pentru Ponta în turul al doilea al prezidențialelor, iar Ponta a declarat că, dacă va câștiga alegerile, va fi în echipa sa de la Cotroceni, ca și consilier prezidențial pe probleme de securitate națională.

Într-o declarație susținută la Palatul Victoria, șeful Guvernului a arătat că primul tur al alegerilor prezidențiale a fost organizat ireproșabil pe teritoriul României, iar problemele sesizate în secțiile de vot din străinătate, unde unii cetățeni români nu au putut vota, au fost generate din cauza „programului și a procedurilor care durează extrem de mult", dar a asigurat că măsurile dispuse de Biroul Electoral Central și de Ministerul Afacerilor Externe de reducere a timpului aferent procedurilor administrative și creștere a capacității logistice din secțiile de vot din străinătate vor fi sprijinite financiar de către Guvern, în baza unei hotărâri care urmează să fie aprobată marți, pentru ca aceste probleme să fie evitate în turul II.

Lasă un comentariu