Acum, te-ai cam „topit", dacă vrei să furi liniştit!

Distribuie pe:

Şi politicienii intră-n panică!

În această perioadă tumultuoasă, în care vorbim de un sistem anticorupţie - ce include DNA, DIICOT, SRI şi ANI - pus să cureţe societatea românească de hoţie, românul de rând are unele nedumeriri. Programul politic al candidatului PSD la preşedinţie, Victor Ponta, la capitolul Justiţie, proclamă sloganul „Dreptate până la capăt". Acesta le vorbeşte românilor despre consolidarea statului de drept. „Nimeni nu mai poate fi deasupra legii, toate anchetele începute cu privire la neregulile din ultimii 10 ani trebuie să fie finalizate cu răspunsuri din partea instituţiilor statului", dar - subliniază agenţiile de presă şi unele ziare -, la ultimele voturi privind urmărirea penală a unor deputaţi acuzaţi de corupţie, premierul era în turneu electoral.

Cu toate aceste semne (mai mici sau mai mari!) de întrebare, un adevăr nu poate fi eludat. De mulţi ani, se fură ca-n codru, iar - aşa cum declara cineva - problema nu este de ce procurorii DNA fac audieri în perioada de campanie electorală prezidenţială, ci de ce nu se abţin politicienii de la tot felul de combinaţii cu iz penal! Combinaţii din care, aşa cum s-a văzut, în urma unor anchete, s-au dat… tunuri mari. Cu ce efecte? Cu prejudicii imense produse statului sau cu şpăgile cu multe zerouri, date sau promise, din dosarele retrocedărilor frauduloase şi Microsof-EADS.

În urma acestora au provenit averile sfidătoare ale politicienilor sau oamenilor de afaceri implicaţi în aceste afaceri ilegale, nu - cum spunea cineva - din „valoarea" şi „titlurile academice" cu care se lăudau la şpriţuri unii! Or, deocamdată, în descoperirea acestora de către organele abilitate, românii găsesc infinit mai multe satisfacţii, decât în ştirile politice, de campanie, în care, pe la unele televiziuni, ni se spun de toate şi, practic, nimic! Este una din garanţiile că România încearcă să intre într-o zonă de normalitate. Zecile de cazuri finalizate care includ parlamentari, preşedinţi de consilii judeţene şi primari, consilieri judeţeni - cât şi faptul că, la vârf, nici aripa politică de dreapta n-a rămas neatinsă, de către DNA, denotă concluzia din titlul acestui scurt comentariu: „Acum, te-ai cam «topit», dacă vrei să furi liniştit!"

Lasă un comentariu