Mâncând fructe și legume devenim mai fericiți

Distribuie pe:

Consumarea unei mari cantități de fructe și legume îi poate face pe oameni mai fericiți, susțin cercetătorii australieni de la Universitatea din Queensland, informează agenția Xinhua.

Conform unui studiu care a implicat mai mult de 12.000 de oameni, consumul de opt sau mai multe porții de fructe și legume pe zi îmbunătățește starea mentală.

Cercetătorul Redzo Mujcic de la Universitatea din Queensland a declarat la un post de radio local că orientările actuale privind consumul de fructe și legume au fost în mare parte axate pe sănătatea fizică, și nu pe sănătatea mentală.

Acest studiu a urmărit alegerile oamenilor în ceea ce privește fructele și legumele și a făcut o evaluare a acestor preferințe în relație cu nivelul de satisfacție, stres și vitalitate al persoanelor respective.

Starea de fericire se instalează pe măsură ce fructele și legumele sunt consumate, însă există nivele optime, a declarat acesta la Australian Broadcasting Corporation (ABC). „Consumând aproximativ cinci fructe și cinci legume pe zi putem deveni mai fericiți decât suntem în mod obișnuit", a afirmat Mujcic.

Nivelul optim de zece porții de fructe și legume consumate în decursul unei zile este atins de mai puțin de 10 la sută din cei intervievați.

 

Lasă un comentariu