„Dumnezeu și... ȘCOALA!"

Distribuie pe:

 „Iarăși ne-a lovit SATANA (prin Curtea Constituțională): / Să facem cereri, dacă vrem s-avem pe Dumnezeu în școală! /N-am făcut cereri să ne naștem... dar El atâta ne-a iubit / Că o Biserică și-o țară și doi părinți ne-a dăruit! / N-am făcut cereri pentru aer, nici pentru apă sau mâncare / Dar Domnul revărsat-a ploaie și roade pentru fiecare! / N-am făcut cereri pentru glie, pentru Învățători, Părinți / Dar El ne-a dat (să ia și alții) / Respectul și cu bunul-simț!/Noi am fost pașnici pentru totdeauna, pe nimeni nu am atăcat / Și de-am ajuns sub cotropire, doar Domnul ne-a eliberat! / De vrei ca să ne crească pruncii (și-n inimi, suflete, frumos!) / Să nu-l mai izgonim din școală, pe Învățătorul Bun- Cristos! / Primim multe învățături în Școala noastră Românească (Dar peste-atâtea foarte bune, este cea dumnezeaiscă! / Ce ne face mult mai buni (ca Pedagogul nost' Iisus) / Cum să iubim aproapele, iar DOMNUL mai presus!"

Paulian Buicescu - prof., L.S.R., U.Z.P.R.

***

„MISIUNEA OAMENILOR CE VOR DIN ADÂNCUL LOR BINELE țĂREI E CREȘTEREA MORALĂ A GENERAțIUNII TINERE ȘI A GENERAțIUNII CE VA VENI".

Mihai Eminescu (1850-1889) -

„Poet nepereche"

***

Anul acesta, s-au adus, la Unitatea de Pompieri din orașul Sărmașu, două mașini speciale din Anglia, însoțite de un colonel și o grupă de pompieri. Am fost invitați și noi preoții; ne întrebam dacă să facem vreo slujbă sau ceva; nu vroiam nici să părem ridicoli, în fața marilor „democrați englezi". La un moment dat, am fost anunțați că va începe toată procesiunea după ce vom ieși din Biserică. Ne-am adunat oficialitățile române și engleze în Biserică, iar eu ca preot am făcut o rugăciune către Dumnezeu, și am urat bun venit gazdelor, vorbindu-le de poporul român și credința noastră. Când a luat cuvântul colonelul englez, ne-a mulțumit pentru rugăciune și primire și ne-a spus că și lor, când au plecat din Anglia, preotul lor militar le-a făcut o rugăciune de binecuvântare, și acum mulțumea lui Dumnezeu că au ajuns cu bine. Iată că dacă noi nu făceam acest gest, deveneam ridicoli, într-o țară 98% creștină. Avem noi poporul român încă o temere nejustificată, o tărie de a-L propovădui cu mai mult curaj pe Dumnezeu; o responsabilitate mai acerbă în lupta pentru adevărul suprem-divin.

Iată că „diavolii religiei în școală" se pare că au reușit ceea ce doreau să rezolve de multă vreme: întinarea religiei în școală. „Domnilor diavoli": sunteți anticriștii apocaliptici profețiți de Sf. Scriptură; nu ne temem de voi, fiindcă sunteți așteptați a veni. Nu biserica, religia și preoții îi distrugeți, ci pe voi înșivă, copiii voștri, părinții și bunicii voștri, patria și pământul sfânt românesc. Toți aceștea vor avea de suferit; Voi ne ajutați să devenim niște martiri sau mucenici în veșnicie, pe când voi veți ajunge niște „iude" spânzurabile de crengile veacurilor ce vor veni, iar la a doua judecată o să fiți propriii voștri „fochiști smoliști". POPOR ROMÂN! Unde vă este „vlaga" Ștefaniană, și a marilor înaintași martiri demni de toată cinstea noastră? Cum de cedăm așa de ușor în fața unor dezaxați Moisiști, Cerniți, Bănciști, Coruțiști, inversioniști care fac ca marii voievozi să se întoarcă în pământ de rușine. Sperăm ca în ceasul al doisprezecelea să ne trezim, dar până atunci să nu uitam de „Sfântul Ardealului": „CINE ARE MINTE SĂ IA AMINTE!"

Lasă un comentariu