CASTELUL CUNOAȘTERII

Distribuie pe:

Idei și inițiative îndrăznețe, al căror scop este cunoașterea, cultura, creativitatea. Ideea și inițiativa de a croi drum durabil spre această trinitate a prins contur faptic și s-a materializat în... Castelul Cunoașterii, care și-a deschis porțile, pentru toate vârstele, sâmbătă, 15 noiembrie 2014, în clădirea situată pe strada Horea nr. 27, Târgu-Mureș. Părându-ni-se interesantă ideea și inițiativa, redăm un fragment din „Drumul spre Castel".

„A fost odată ca niciodată un tărâm minunat, cu munți, ape, păduri, peșteri, fluturi și flori, multe comori, dar unde, totuși, oamenii erau triști, pentru că acolo domnea puternicul Nusepoate, cel ce le inspira multă teamă și supunere... Până într-o zi, când niște copii îndrăzneți au hotărât că vor ceva nou, mai bun, mai frumos și, de ce nu, chiar un castel al lor, dar pentru asta trebuiau să scape de Nusepoate. Atunci s-au gândit să ceară ajutorul Cunoașterii, despre care auziseră că știe multe și că e foarte înțeleaptă. Împreună cu aceasta și cu multă ambiție, dibăcie, au reușit să îl alunge definitiv pe Nusepoate... Fericiți, copiii s-au jucat de-a castelanii și, cu ajutorul Cunoașterii, Curajului și Credinței au pus fundația pentru Castel... Astfel au ridicat până la ceruri Castelul Cunoașterii!"

Cei care au fost prezenți la inaugurarea Castelului Cunoașterii au aflat că în interiorul lui se poate face muzică, teatru, se poate dansa, se pot însuși cunoștințe de limbi străine (distractive), pot afla frumosul prin arta plastică. Iată, ateliere și cursuri ale cunoașterii, ale dezvoltării creativității și a regăsirii de sine. În mod fericit, deschiderea Castelului Cunoașterii, al Asociației „Podium", s-a realizat printr-o expoziție de pictură cu lucrări semnate de plasticiana Teodora Chira. Prezenți la deschidere și la vernisaj, prof. Vasile Mureșan, artist plastic profesionist, muzeograf expert, publicistul Ilarie Gh. Opriș, președintele Asociației Artiștilor Plastici Mureș, actorul Cristi Iorga, muziciana Bardos Csilla. În cântec de cuvinte meșteșugite și-a deschis larg porțile Castelul Cunoașterii, o noutate absolută în municipiul Târgu-Mureș, care-și așteaptă beneficiarii - oricare dintre dumneavoastră, stimați cititori, împreună cu ființele dragi: copiii! Pentru a afla mai multe informații, la telefon nr. 0746.232.134, vă va răspunde Kirates.

Lasă un comentariu