„Dumnezeu, alegerile și... cioturile..."

Distribuie pe:

„DUMNEZEU POATE FACE DREPTATE ORICUI, CHIAR CELUI RĂU, DÂNDU-I ANUME MERITELE SPRE A IEȘI DIN RĂUTATE. CUM? DUMNEZEU ȘTIE."

Constantin Noica (1908-1987), filosof

***

Când omul intră în toată rânduiala divină, Dumnezeu îl apără și ocrotește. Dumnezeu ne dă în avans, dar noi trebuie să ne plătim datoriile".

Antonie Plămădeală (1926-2005), Mitropolitul Ortodox al Ardealului, membru de onoare al Academiei Române, cărturar ilustru

***

„PREOTULE - mergând, să înveți pe toate neamurile, botezându-le în numele Tatălui și al Fiului și al Sf. Duh, propovăduind cuvântul, stăruind cu timp și fără timp, mustră, ceartă, îndeamnă, cu toată îndelunga răbdare și învățătură."

(Matei 28, 19; II Timotei 4, 2)

P.S. După Revoluția din 1989, românii au intrat în posesia multor drepturi; unul dintre acestea este acela de a huidui, de a nega totul, de a blama realitatea, de a judeca după propriul plac. Asemenea apei tulburi de la o inundație, pe care curg tot felul de cioturi și uscături (a se citi: banciști, coruțiști, cerniști și iconiclastul Moise(ist), Biserica, în special cea Națională și Ortodoxă, este atacată de rechini colțoși din toate părțile. Preoții, ca reprezentanți ai ei, cu misiune precisă, sunt terfeliți de tot felul de nulități, dar... toate acestea nu ne sperie, fiindcă adevăratul creștin și preot știe că, în vremurile din urmă, acestea vor veni, spre împlinirea Scripturilor. Alexandru Macedon, orgolios și stăpânit de puterea lui, mergând pe câmp, găsește un călugăr... Înțeleptule! vreau să-l întâlnesc pe diavolul. Sunt oare pe drumul cel bun? Acesta îi spuse: Fiule! Ești pe drumul cel bun, mergi înainte. După un timp, călugărul l-a găsit pe marele împărat jos de pe calul său, într-o groapă, aruncat. Fiule! Ai găsit ceea ce căutai. Tot așa și noi oamenii: ponegrim pe Dumnezeu și pe preoți, înrudindu-ne cu diavolul; pe acesta îl căutăm; îl găsim și de el avem parte. Ați scos domnilor reprezentanți parlamentari ai Ortodoxiei religia din școli, lăsând-o la mâna părinților și a diavolului, și iată că Dumnezeu v-a pedepsit: ați pierdut alegerile, fiindcă, luându-vă la trântă cu Dumnezeu, v-ați trezit exact ca viteazul Macedon: în șanț, de râsul oamenilor; adică, ați zis hop și n-ați sărit gardul. V-ați dus cu dracul de mână, să... aveți parte de el! Mulți români creștini, sănătoși la cap, cum zice ardeleanul, va pedepsit pentru două lucruri: alianța mincinoasă cu extremiștii revizioniști udemeriști și scoaterea religiei din școală. Mai aveți totuși o șansă, fiindcă Hristos este îndelung-răbdător și Milostiv, să apelați la „Sfântul Ardealului": „CINE ARE MINTE SĂ IA AMINTE!".

Lasă un comentariu