PICURI DE ÎNȚELEPCIUNE - „PREȘEDINTELUI... ROMÂNIEI!"

Distribuie pe:

„PORUNCĂ NOUĂ VĂ DAU : SĂ VĂ IUBIȚI UNUL PE ALTUL. PRECUM EU V-AM IUBIT PE VOI, AȘA ȘI VOI SĂ VĂ IUBIȚI UNUL PE ALTUL".

Sf. Scriptură a Noului Testament - Ioan 13, 34

***

„OAMENII INTELIGENȚI TRĂIESC ÎNTR-UN PREZENT LEGAT MEREU DE TRECUT ȘI DESCHIS SPRE VIITOR ȘI SE EMOȚIONEAZĂ NUMAI DE MARILE FAPTE DE CONSTRUCȚIE".

George Călinescu (1899-1965), critic,istoric literar, poet, prozator

***

„STAREA NORMALĂ A SOCIETĂȚII ESTE PACEA ȘI ORDINEA".

Ion Heliade Rădulescu (1802-1872), scriitor, lingvist, gânditor, om politic

- Sfântul Iustin Martirul le adresa, pe la anul 150 (d. Hr), următoarele cuvinte, cezarilor romani: „În toată împărăția nu veți găsi mai buni apărători și oameni de nădejde decât noi creștinii. Noi învățăm între altele că înșelătorii, desfrânații, ucigașii nu rămân ascunși de la fața Lui Dumnezeu, după cum nu rămân nerăsplătiți nici cei virtuoși. Orice pedeapsă veșnică și orice izbăvire se vor da după faptele omului. Dacă toți cetățenii au această convingere, nimeni nu va deveni criminal, ci își va da silința să primească răsplata lui". (Apologeticum).

- RELIGIA - este legătura societății cu temelia ordinii. (Plutarh (46-126) - filosof grec).

P.S. Domnule Președinte al României! Ce trebuie să faceți? Să ascultați glasul tainic al Mântuitorului Hristos și să fiți un om al păcii, iubirii, dragostei, cumpătării. Să lucrați prezentul cu gândul la un viitor la care România speră de veacuri, dar să nu confundați trecutul, să nu-l uitați sau să-l minimalizați. O societate prosperă și normală nu se construiește fără ordine și pace, deziderate care le puteți lua din Cartea Cărților, Sfânta Scriptură, cu multă înțelepciune. NU repetați greșeala anteconducătorilor Domniei Voastre, care și-au construit țara pe o temelie de nisip (CERTURI, URĂ, MÂNDRIE, INDIFERENțĂ, NESERIOZITATE); cum a venit o furtună mai puternică, s-au dărâmat cu totul. Fiți un om drept și echidistant!

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu