Noul Abecedar, amânat a treia oară

Distribuie pe:

Noul Abecedar pentru elevii care au intrat în clasa I în toamnă nu va ajunge prea curând în școli.

Asta pentru că ieri Consiliul Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) a decis ca licitația pentru acest manual să fie reevaluată de către Consiliul Național de Evaluare și Examinare (CNEE), din subordinea Ministerului Educației.

Mai exact, CNEE trebuie să analizeze din nou (pentru a treia oară) ofertele depuse de primele edituri declarate câștigătoare pentru Abecedarul digital. Practic, acest manual este singurul din noua programă școlară care a rămas neatribuit, după ce unii dintre participanții la licitație au contestat, a doua oară, modul „discreționar"

de selecție a editurilor câștigătoare, la începutul lunii octombrie. „Nu am primit încă înștiințarea oficială de la CNSC, dar e o victorie. Însă dacă CNEE nu va respecta din nou cererea de reevaluare a Abecedarului, nu excludem o nouă contestație. Nu vrem să îi lăsăm să facă greșeli nici chiar acum, să învețe să facă licitații corecte", a declarat Paul Balogh, managing partner la Read Forward.

Oficialii ministerului nu au furnizat un punct de vedere oficial privind amânarea introducerii noilor manuale, însă estimarea este de o lună.

Lasă un comentariu