Ponta i-a adus (pe ușa din dos!) la guvernare, maghiarii l-au trimis la… plimbare!

Distribuie pe:

Aflăm, cu nemăsurată „mândrie patriotică", faptul că, după ce Victor Ponta a căzut „cu succes" la examenul alegerilor prezidențiale, va face o mică remaniere guvernamentală. Și că, printre altele, remanierea va viza (a și avut loc) Ministerul Culturii, în condițiile în care președintele UDMR Kelemen Hunor și-a dat demisia de la minister și din funcția de vicepremier încă din iulie. Cu cine va fi înlocuit el? Cu Csilla Hegedus (era să scriem Roszi neni!), secretar de stat în Ministerul Culturii. Conform agențiilor de presă, Ponta a transmis propunerea (alături de cea de ministru la Afacerile Externe), iar președintele Traian Băsescu a semnat decretul (decretele) de numire. Păi, ce era să mai facă?!

Bun, așa să fie, mai ales că, zice Hunor: Csilla Hegedus este un specialist foarte bun, cunoaște nu numai Ministerul Culturii (clădirea, oare? - n.n.), ci și tot ce înseamnă cultura românească și sistemul instituțional.

Întrebare: merita oare Csilla Hegedus, UDMR-ul ca organizație (că nu-i partid), această recompensă (încredere), după turul doi al prezidențialelor, la care maghiarii l-au votat „în bloc" pe Iohannis, și nu pe Victor Viorel? În locul oricărui răspuns, să notăm următoarele: conform BEC, liderul PNL, Klaus Iohannis, a câștigat alegerile (în detrimentul lui Ponta) în județele din Transilvania (și nu numai), iar în județe ca Harghita, Covasna (unde maghiarii sunt majoritari), aproape 80% din voturi au fost contabilizate în favoarea lui Iohannis, și nu a premierului candidat Ponta, „șeful" lui Csilla Hegedus!

Fără comentarii… Ba da, unul: mai demonstrează încă ceva: că maghiarii, în majoritatea lor, nu mai răspund „orbește" la comanda liderilor UDMR!

Lasă un comentariu