Senatul cere începerea urmăririi penale pentru fostul ministru Ecaterina Andronescu, în dosarul IT

Distribuie pe:

Senatorii au cerut, în ședința plenului de miercuri, începerea urmăririi penale în cazul fostului ministru Ecaterina Andronescu, vizată în dosarul licențelor IT.

Astfel, senatorii au aprobat, cu 72 de voturi pentru și 62 de voturi împotrivă, raportul Comisiei juridice de admitere a solicitării PÎCCJ privind declanșarea procedurilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale în cazul senatorului PSD Ecaterina Andronescu.

Votul a fost secret, cu bile. Numărul total al votanților a fost de 135. Un vot a fost anulat.

„Senatul cere urmărirea penală a doamnei Andronescu Ecaterina, ministru al Educației și Cercetării în perioada 28 decembrie 2000 - 19 iunie 2013, ministrul Educației, Cercetării și Inovării în perioada 22 decembrie 2008 - 1 octombrie 2009, în prezent membru al Senatului României, pentru faptele care fac obiectul Dosarului nr. 187/P/2013 al DNA - Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție", se arată în proiectul de hotărâre anexat raportului Comisiei juridice a Senatului.

Faptele pentru care este vizată Ecaterina Andronescu se referă la abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influență și spălare de bani, în perioada în care avea calitatea de ministru.

În timpul dezbaterilor din plen, Andronescu a susținut că acuzațiile care i se aduc sunt nedrepte.

 

Lasă un comentariu