Oprea (PDL) cere discutarea Ordonanței privind migrația aleșilor locali în ședința plenului Senatului

Distribuie pe:

Liderul grupului PDL din Senat, Dumitru Oprea, a solicitat, în ședința plenului Senatului de miercuri, completarea ordinii de zi cu proiectul de lege pentru aprobarea OUG nr. 55/2014 privind reglementarea unor măsuri privind administrația publică locală, însă discutarea proiectului a fost amânată cu o săptămână.

„În urma discuțiilor purtate la nivelul grupurilor PNL-PDL, am căutat cu ardoare ca pe ordinea de zi să figureze și proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 55 prin care ați încurajat traseismul și trebuie să se finalizeze într-un fel. Ați promis că veți pune în prima ședință. Era unul dintre punctele principale pe care cetățenii îl așteptau", a spus Oprea în deschiderea lucrărilor plenului Senatului.

Afirmația democrat-liberalului a determinat-o pe Cristiana Anghel, senator PC, să întrebe plenul dacă ordinea în Parlament este făcută „în funcție de cum strigă unul sau altul pe stradă".

În replică, președintele de ședință, vicepreședintele social-democrat Ioan Chelaru, a afirmat că raportul pe care trebuie să îl întocmească Comisia pentru administrație nu este încă gata.

„Nu avem încă raportul. (...) Ordonanța este pe circuitul nostru și rog comisia de specialitate să se aplece de urgență asupra ei și să prezinte raportul săptămâna viitoare. În situația actuală, nu se va pune problema să se întârzie raportul. Așa sper", a explicat Chelaru.

Nu în ultimul rând, liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, a susținut că „se mai întâmplă să facă raportul în procedură de urgență, dar nu a fost discuția asta".

Lasă un comentariu