Atenționări de ploi și ninsori, valabile până vineri la prânz

Distribuie pe:

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis două atenționări Cod galben de precipitații însemnate cantitativ și de ninsori și intensificări ale vântului, valabile de miercuri seară până vineri la prânz.

Conform ANM, în intervalul 19 noiembrie, ora 18,00 - 20 noiembrie, ora 6,00, va ploua în jumătatea de est a țării, iar în Dobrogea, Bărăgan și în estul și sudul Moldovei cantitățile de apă vor depăși local 25 litri/metrul pătrat și, izolat, 40 - 50 de litri/metrul pătrat.

În cea de-a doua parte a nopții, în grupele nordice ale Carpaților Orientali și zonele deluroase aferente precipitațiile vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare, avertizează ANM.

Județele ce se vor afla sub Cod până joi dimineață sunt Iași, Vaslui, Galați, Brăila, Tulcea, Constanța, Ialomița, Călărași.

O a doua atenționare Cod galben de ploi și ninsori va fi valabilă în intervalul 20 noiembrie, ora 6,00 - 21 noiembrie, ora 12,00, când în Carpații Orientali și Meridionali și în zonele deluroase aferente vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.

În Moldova, va ploua abundent în cursul zilei de joi, 20 noiembrie, când local se vor cumula peste 25 de litri/metrul pătrat și, izolat, 40 - 50 de litri/metrul pătrat, apoi precipitațiile vor deveni mixte și vor slăbi în intensitate.

Vântul va prezenta intensificări temporare în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în regiunile estice unde vor fi rafale de peste 55 kilometri/oră, iar pe crestele montane va sufla cu 70 - 80 de kilometri/oră, viscolind temporar ninsoarea.

Județele ce vor fi afectate sunt: Maramureș, Banat (jumătatea de est), Mureș (partea de est), Suceava, Harghita, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Covasna, Galați, Vrancea, Brașov, Buzău (nord-vest), Prahova (jumătatea de nord), Dâmbovița (partea de nord), Argeș (jumătatea de nord), Vâlcea (jumătatea de nord), Sibiu (partea de sud), Gorj (partea de nord).

Lasă un comentariu