Festivalul de teatru „În orar spectacol"

Distribuie pe:

Teatrul oferă un mijloc accesibil și atractiv pentru a percepe literatura în chip interactiv, care în același timp îmbunătățește în chip vizibil relația profesor - elev, întărește relația școală-părinți și dezvăluie elevului talente nebănuite.

La Școala Gimnazială „Florea Bogdan" din Reghin totul a început în Anul Caragiale 2002, când am decis să organizăm primul festival de teatru în cinstea marelui dramaturg și am pregătit câteva echipe care au jucat în fața spectatorilor scene din schițele lui Caragiale. La această manifestare am invitat și echipe de teatru din alte școli și fiindcă festivalul a fost reușit, am decis să continuăm și anul următor. Însă deoarece și-au manifestat dorința de participare și echipe din zonă, festivalul a devenit zonal. Astfel echipele aveau ocazia să se întâlnească, iar îndrumătorii lor de asemenea, ceea ce a constituit un real schimb de experiență care a continuat în timp.

Iată că acest festival a devenit de anul acesta un proiect județean la care sperăm că vor participa tot mai multe echipe.Participarea fiecărei echipe e încununată cu succes atunci când se obțin și diplome care pun în valoare munca asiduă de a fi tot mai buni. Iar această muncă este apreciată de fiecare dată de un juriu competent care știe să delibereze în mod obiectiv prestația elevilor și să-i bucure pe cei merituoși și talentați. De multe ori au fost prezenți elevi din afara orașului: Răstolița, Breaza, Batoș, Deda.

Organizatorii festivalului sunt în fiecare an profesorii de limba română din școală: prof. dir. Boariu Camelia, prof. Crăciun Mihaela, prof. Gall Gabriella.

Juriul e alcătuit din membri competenți, reprezentanți ai Casei de cultură, profesor metodist de limba română pe zonă, profesori specialiști și reprezentanți ai elevilor cu rezultate de excepție la învățătură. Elevii care participă la spectacol sunt întâmpinați de fiecare dată cu multă căldură și ospitalitate de către colegii din această școală, iar meritele lor în interpretarea rolurilor din piesele pregătite sub atenta îndrumare a profesorilor coordonatori sunt răsplătite cu aplauze furtunoase și cu diplome pe măsura talentului lor.

Școala Gimnazială „Florea Bogdan", Reghin

Lasă un comentariu