„Ziua porților deschise" la „Friedrich Schiller"

Distribuie pe:

Copiii sunt oglinda noastră de mâine, sunt cei care vor crea imaginea unei lumi pe care noi doar îndrăznim sa ne-o imaginăm. Tocmai de aceea ei sunt preocuparea noastră primordială, cea mai dragă și mai responsabilă. Cineva spunea: „E ușor a merge. Important e încotro te îndrepți!" Nu întâmplător misiunea școlii noastre este „Poți mai mult! - cu mintea și sufletul tău să transformi fiecare loc în ceva frumos și fiecare clipă în ceva bun. Totuși, doar să crezi în tine și vei reuși! "

„Ziua porților deschise", manifestare anuală, devenită tradițională din anul 2006, așteptată cu nerăbdare și interes de copii, părinți și dascăli, deopotrivă, este un prilej de bucurie pentru micii vizitatori, viitori școlari, pe care-i invităm împreună cu educatorii, părinții sau bunicii pentru a face cunoștință cu viitorii lor colegi, cu sălile de clasă frumos amenajate și cu dascălii, care îi întâmpină cu emoție și căldură, oferindu-le mici surprize plăcute. În acest an „Ziua porților deschise" se va desfășura miercuri, 25 noiembrie, 2014 între orele 9 - 12. Copiii din grădinițele municipiului vor vizita mai întâi școala și apoi vor participa la câteva activități demonstrative organizate de elevii claselor a IV-a, secțiile română, maghiară, germană, intrând pentru câteva ore în atmosfera vieții de școlar. Sperăm ca această experiență și tot ceea ce vor vedea și vor trăi împreună cu noi să-i impresioneze în mod plăcut și îi așteptăm cu drag să ni se alăture începând cu viitorul an școlar.

Școala noastră, ca singura instituție din Târgu-Mureș cu predare în trei limbi materne: română, maghiară și germană, își propune o largă deschidere spre interculturalitate, oferind elevilor o dezvoltare armonioasă a personalității, într-un cadru ambiental modern și primitor, în care, sub îndrumarea unor cadre didactice calificate, înzestrate cu pasiune, răbdare și competență, este asigurată formarea unor abilități intelectuale, morale și pragmatice, necesare unui viitor cetățean european. Cursurile din unitatea noastră se desfășoară într-un singur schimb în săli de clasă și cabinete modern amenajate și utilate. Elevii claselor primare beneficiază de programul „Școală după școală", supravegheați și îndrumați de personal calificat și competent. Ca structuri ale școlii funcționează 2 grădinițe: una cu program prelungit, cu predare în limbile maghiară și română, numită „Rază de soare" și alta, cu predare în limba germană, aflându-se în incinta școlii. Cea din urmă are o grupă cu program normal și una cu program prelungit. Acestea oferă condiții la standarde europene. Pot fi vizitate de asemenea în cadrul aceleiași activități.

Interacționând constructiv cu mediul social-cultural și economic, școala noastră își propune să devină un centru de resurse educaționale, culturale și servicii de cea mai bună calitate oferite comunității mureșene. Pentru a ne cunoaște, vă invităm cu drag să ne vizitați cu prilejul organizării „ZILEI PORțILOR DESCHISE" în data de 25 noiembrie 2014, începând cu orele 9.

Lasă un comentariu