Circa 300 de cetățeni dețin cam 22% din PIB

Distribuie pe:

Vorbind despre nivelul de trai din România, un senator făcea, cândva, următoarea remarcă: „O pătură restrânsă de oameni a făcut averi care, în statele civilizate ale lumii, se fac pe mai multe generații. Este inadmisibil ca 300 de cetățeni, care reprezintă 0,000013% din populația țării, să dețină averi care reprezintă 22% din PIB și aceasta într-o țară care până acum 25 de ani a avut un regim totalitar". O tristă realitate…

Altfel spus, cam tot ceea ce a produs (realizat prin muncă) poporul român înainte de '89 a ajuns - prin inginerii financiare, privatizări frauduloase ș.a. – în conturile unei minorități hapsâne. Grav este că procesul polarizării societății se accentuează!

După război, în Germania, tuturor celor care nu și-au putut justifica averile - făcute, ca și la noi, în doar câțiva ani -, le-au fost confiscate.

Da, dar noi trăim în România, țara tuturor posibilităților, în care justiția (ea însăși, în parte, coruptă) îi condamnă - o făcea până acum! - doar pe cei care au furat… 100 de lei. Însă, fapt îmbucurător, de la o vreme, începe și la noi să fie luați la întrebări și milionarii și afaceriștii de… mucava, suspecți de îmbogățire pe căi ilegale!

Lasă un comentariu