13% dintre copiii de la țară se culcă seara flămânzi!

Distribuie pe:

Un studiu lansat de World Vision România relevă că 13% dintre copiii din mediul rural se culcă seara flămânzi, în creștere cu 2% față de 2012, iar 23% se simt obosiți uneori sau întotdeauna pentru că trebuie să muncească înainte sau după școală.

De asemenea, potrivit cercetării „Bunăstarea copilului din mediul rural", 20% dintre părinții cu copii sub 5 ani au declarat că nu l-au dus pe cel mic la medic în ultimele 12 luni, deși numărul de vizite recomandate este de șase pe an pentru copilul sub un an și trei anual pentru cel sub 2 ani.

Confruntați cu lipsuri materiale, un sfert dintre adulții intervievați admit că au renunțat sau iau în calcul să abandoneze ideea de a cumpăra medicamente sau de a face o vizită la medic. Doar 59% dintre copiii mai mici de 2 ani primesc preparate cu vitamina D și 33% preparate cu supliment de fier, ceea ce constituie un risc pentru perpetuarea unei probleme de sănătate publică în legătură cu anemia copilului, scria Agerpres.

Studiul mai relevă, printre altele, că aproximativ 30% dintre persoanele din mediul rural au declarat că banii nu le ajung nici pentru strictul necesar, aproape 36% au spus că banii abia le sunt suficienți de la o lună la alta, 29% au răspuns că reușesc să se descurce cu banii pe care îi au.

Lasă un comentariu