Iarăși UDMR la guvernare??? Nem szabad! Ajunge!

Distribuie pe:

Președintele României, ales cu 6,2 milioane de voturi, Klaus Iohannis, are nevoie de un nou guvern, format din oameni bine pregătiți, tehnocrați loiali țării și interesului național și, nu în ultimul rând…, devotați domniei sale.

În momentul de față, pentru a porni cu dreptul/dreapta la treabă, prioritară este constituirea unei echipe cu care să poată lucra, nu o listă de virtuali consilieri năzuroși precum stripteuzele la vârsta pensionării. Iohannis însuși consideră că actualul Guvern este ineficient. De-a dreptul toxic, spun eu, impunându-se o grabnică remaniere.

Corect cu asupra de măsură fiind, însă - ca un sas ce se respectă! -, alesul nostru nu se grăbește să taie-n carne vie, anticipând abia pentru anul viitor o schimbare a raportului de forțe în Parlament: „Este nevoie de o schimbare de Guvern, pentru că Guvernul pe care îl avem acum este pur și simplu ineficient. Este clar că nu este suficient să-mi doresc să avem alt Guvern. După părerea mea, cel târziu în 2016, după alegerile parlamentare, va fi partidul meu la guvernare. În anul 2015 este foarte posibil să avem o schimbare a raporturilor în Parlament. Se schimbă raportul puterilor. Este posibil ca în 2015 să ajungem la altă majoritate în Parlament. Formațiunile din Parlament își pot schimba opțiunile" - declara Klaus Iohannis, pentru www.stirileprotv.ro, pe 28 octombrie.

Nu-mi prea îmi dau seama la care formațiuni parlamentare se referea, îndrăznesc să sper că nu la UDMR! Am convingerea că, până acum, Klaus Iohannis a avut destulă vreme să se convingă că ONG-ul cu pretenții politice, struțo-cămila cameleonică, șovină, iredentistă, autonomistă și federalistă, e capabilă să-și schimbe, la orice oră din zi și (mai ales) din noapte, chiar de la o oră la alta, „opțiunile" politice, pentru a nu scăpa din colți ciolanul guvernării. Cei care până acum defilau cu lozinci anti-Iohannis vor fi dispuși imediat să dea, fără prea mari remușcări, un mare brânci Cabinetului Ponta, negociindu-și la sânge portofoliile în cadrul unor alianțe prezumate. Amorul pe gratis, mai ales în politică, e o dulce iluzie. Iar dinspre Ciccioline nu avem vești că s-ar fi produs modificări în esență.

Conform înțelegerilor Ponta - Kelemen Hunor, portofoliul Culturii române a fost oferit UDMR, ab initio. Nici nu se putea altfel, cultura fiind modul existențial al unui popor. și dacă vrei să-l distrugi (pe el, pe popor), îi încredințezi cultura unui alogen care are tot atâta legătură cu subiectul precum cornuta cu baletul, dar care își învață bine lecțiile după dictare din capitale vecine și prietene.

Așa se face că, în absența premierului nostru dezamăgit și depresiv, pierdut prin nisipurile Emiratelor arabe, economista Hegedüs Csilla a depus, luni seară, jurământul de învestitură în funcția de ministru al Culturii și vicepremier, la Palatul Cotroceni.

„Avem de-a face cu o catastrofă" - afirmă jurnalistul Radu Tudor, la Antena 3, și sunt total de acord cu el: „Este, din punctul meu de vedere, rușinos, ca cetățean român, că un anonim, o persoană fără nicio legătură directă cu cultura română, devine ministru al Culturii și devine și viceprim-ministru. Este o chestiune care pe mine mă jignește sincer și credeam că selecția pentru membrii Cabinetului se face pe criterii profesionale, adică ai un merit în domeniu și ești recunoscut ca o autoritate...Dacă vorbim doar de criterii politice, în general, acestea omoară profesionalismul și responsabilitatea".

Bun, deci am rezolvat-o și pe asta! Târgul e târg, trebuie respectat! Cred că UDMR jubilează, conștient că își poate face mendrele și fără Ponta. Deocamdată!

Fără Ponta am zis? Da. Tâmpenii se pot face și fără el… de față!

Încă o dată s-a demonstrat că nimeni nu e de neînlocuit, deși, iată, plecând în vacanță, premierul încă în exercițiu, dornic de relaxare totală, a rupt complet legăturile cu țara și cu masele „ingrate" care nu l-au vrut președinte. și-a închis telefonul și o fi zis în sinea lui: „După mine Potopul, în Dubai nu (mă) plouă"!

Potop n-a fost, ce-i drept, sâmbătă s-a scuturat oleacă Pământul - cât să mai iasă mirosul de mitocan -, dar a fost un cutremur de bun-simț, fără urmări. Singura durere, cu adevărat mare și profundă - fără nicio legătură, însă, cu fuga în nisip -, fiind tragicul accident de elicopter din județul Sibiu, opt militari români căzând la datorie. Eveniment total neinteresant, pare-se, pentru Ponta, care își îneca amarul în barurile de fițe de la Abu Dhabi, fără a trimite măcar un SMS de condoleanțe, dacă o telegramă ar fi fost prea mult.

Fain premier! și, pentru ăsta, 5 milioane de români și-au băgat mâna în … urnă. Vai de noi! Nu-i nimic! „Unde a scuipat boierul, a sărutat Vodă!" Președintele Klaus Iohannis a participat la Te-Deum-ul marcând înălțarea cea veșnică la cer a celor opt militari, onorându-le astfel sacrificiul. Secretarul Apărării din SUA, Chuck Hagel, a transmis condoleanțe familiilor îndoliate ale militarilor români căzuți vinerea trecută

Sincer, stau și mă întreb ce-i mai grav: să fii prost sau să faci pe prostul și să-ți bagi capul în nisip, ca struțul, atunci când „arde casa"? Mai ales atunci când te bați cu cărămida în piept, pe toate drumurile și pe la toate ușile, declarând că ești gata să mori pentru ea, pentru casa - vatră - țară, și că te pregătești s-o ridici pe cele mai înalte culmi, ca vajnic președinte?!?

Preocupat, pare-se, mai mult de viitorul concursului Formula 1 decât de Ministerul Afacerilor Externe decapitat. Bătrânului domn Meleșcanu tocmai îi semnase ex-președintele Băsescu demisia, Mihnea Motoc - încă membru al corpului diplomatic - nu era numit, decretul de revocare din corpul diplomatic nefiind semnat și de premierul Victor Ponta (procedură obligatorie, măcar prin curier!), în consecință, orice eveniment internațional de competența Externelor (inclusiv un atac terorist implicând români) ar fi rămas fără reacție. Bașca, nici Cultura nu avea ministru, dar paguba oricum nu era atât de mare precum a devenit luni, din cauza noii numiri!!!

În fine, în tot răul se mai află, uneori, și câte un bine. Dumnezeu i-a dat mintea de pe urmă întristatului premier, care, ca să mai dreagă busuiocul, la scurt timp după întoarcerea din concediu,  a transmis o nouă propunere, iar Traian Băsescu, încă președinte, a semnat decretul de numire ca ministru a lui Bogdan-Lucian Aurescu. Bravo! Așa, da! Mă întreb de ce-or fi trebuit atâția ani pentru o asemenea decizie!

Bogdan Aurescu este, așadar, noul ministru al Afacerilor Externe, după ce a depus jurământul, luni seara. El lucrează în minister din anul 1996, a fost, pe rând, director al Cabinetului ministerial, subsecretar de stat, secretar de stat pentru afaceri europene, în perioada 2004-2005. „Poate cel mai pasionant dosar de care m-am ocupat până acum a fost procesul de la Curtea Internațională de Justiție (CIJ), finalizat cu hotărârea din 3 februarie 2009, care este a 100-a hotărâre a Curții de la Haga, și care a fost adoptată cu unanimitate, ceea ce arată soliditatea soluției decise: 9.700 km pătrați de platou continental și zona economică exclusivă pentru omânia din cei 12.200 km pătrați aflați în dispută, adică 79,34% din zona disputată de părți, cu importante resurse de hidrocarburi", declara Aurescu, pentru Ziare.com, în luna noiembrie 2013.

Până luni, Aurescu a fost secretar de stat pentru afaceri strategice, începând din luna iunie 2012. De numele lui se leagă și amplasarea scutului antirachetă în țara noastră. Alegerea sa la Externe este, consider eu, prima decizie potrivită, după ani de zile, pentru Guvernul României. Nu același lucru voi spune spune despre noul ministru al Culturii. știu că acestea sunt datele problemei acum, dar românii nu pot accepta, la infinit, batjocura partenerilor de guvernare ai lui Ponta.

Domnule președinte Klaus Iohannis, udemeriștii au defilat explicit împotriva Dumneavoastră în campania electorală. Românii ardeleni v-au dat votul cu speranța că veți alunga de la cârma țării năpârcile autonomiste și federaliste, care au cerut protectoratul Ungariei asupra Transilvaniei, care vor stat în stat, pe criterii etnice, în inima României. UDMR sfidează, din nou, poporul român în maniera arhicunoscută, împingând o persoană nepregătită la cârma Culturii românești.

Faceți alegeri anticipate! Vrem un guvern fără UDMR și fără corupți! Ne-am săturat de ei! Trimiteți-i la plimbare, să se mai odihnească: unii prin Dubai („duba-i pregătită!"), alții prin Panonia (cei care au dublă cetățenie pot candida și la Budapesta!), după aproape un sfert de veac de cățărat prin și de la toate guvernele postdecembriste. Ani de batjocură la adresa României și a Neamului românesc, de pâră nedreaptă și josnică pe la toate cancelariile lumii!

A fost destul! Cu UDMR la guvernare nu va fi nici liniște, nici lucru bine făcut! Nu vă așteptați la modificări spectaculoase de caracter , fiindcă „lupul își schimbă blana, dar năravul - ba!". „Schimbarea" opțiunilor politice va fi formală, praf în ochii naivilor, doar pentru „imagine artistică". Nu acceptați alianțe toxice pentru obținerea unei majorități dubioase, fiindcă cine a trădat o dată va trăda mereu!

Rupeți pisica acum, domnule Președinte! Nu aruncați în aer entuziasmul și încrederea a 6,2 milioane de votanți! Ar fi o catastrofă pe care unii o așteaptă cu nerăbdare, la pândă, ascuțindu-și ghearele, ca să scoată din nou oamenii în stradă.

 

Lasă un comentariu