„Adevăr și... minciună!"

Distribuie pe:

„Nimic nu servește mai bine țara noastră decât cunoașterea sau recunoașterea adevărului, pe cât putem noi oamenii să-l deslușim - fiindcă adevărul în totalitate numai Dumnezeu îl cunoaște. Nu se răspunde unei minciuni cu o minciună. Singurul răspuns valabil este o totală cinste intelectuală. Numai astfel ne vom impune științei internaționale și ne vom putea lua locul ce ni se cuvine în Europa și în lume".

Neagu Djuvara (1916 -), istoric, diplomat, filosof, jurnalist, romancier

***

„Mânia lui Dumnezeu se descoperă din cer peste toată fărădelegea și peste toată nedreptatea oamenilor care țin nedreptatea drept adevăr."

„ÎN GRĂDINILE MINCIUNII, PURURI E DE AUR MĂRUL,

DAR ÎN ZGURĂ SE PREFACE, CÂND ÎL TAIE ADEVĂRUL!"

Vasile Militaru (1885-1959), poet, scriitor, deținut condamnat la 42 ani de închisoare

***

Trăia într-o pădure un pustnic bătrân care avea mare dragoste pentru animalele pădurii unde locuia, încât a ajuns să le înțeleagă limba dobitocească. Într-o zi bătrânul a asistat la un sfat al animalelor cu tema: „Obârșia răului în lume". Primul luă cuvântul lupul: „Eu socot că începutul răului constă în foame"; Iepurele ia cuvântul și spune că obârșia răului este frica; Tigrul vine și spune că mânia este începutul răului, fiindcă omul mânios atacă, rupe, sfâșie... Pustnicul bătrân - „Omul lui Dumnezeu ", după ce i-a ascultat, a zis: „Cu toții vă înșelați dragi prieteni. Începutul răului în lume nu vine de la foame, frică sau mânie, ci vine din inima noastră. El se naște dinlăuntrul nostru din poftele noastre. Căci și Domnul zice: «Din inimă ies gândurile, ucideri, adulteri,

desfrânări, furtișaguri, MĂRTURII MINCINOASE, hule.»" (Matei 15, 19).

P. S. Sf. Scriptură ne spune să ne supunem oricărei stăpâniri, pentru că orice stăpânire este de la Dumnezeu. Iată că o majoritate ortodoxă înclină pentru o minoritate în cea mai înaltă demnitate statală. Aceasta vrea să demonstreze întregii lumi, fără nici un fel de comentariu, că, în România, minoritățile nu sunt discriminate. De sute de ani, frații creștini etnici maghiari udemeriști mint în toată lumea, în cele mai înalte foruri civice, că ei sunt discriminați. Iată că minciuna n-are picioare lungi, și au rămas de rușine... Dar, vina mare este a românilor „cozilor de topor" care i-au luat în cârcă la conducere, și s-au făcut părtași mincinoși prin acțiunile lor împotriva democrației românești și nu numai. Ultimele alegeri au arătat că trei partide s-au unit în minciună cu mult timp înainte de alegeri, numai că Dumnezeu, care nu tolerează minciuna, a dat de pământ cu ei, câștigând dreptatea divină care este forul civic suprem și care ar trebui urmată de toți într-o democrație, care se... respectă. Domnilor unioniși revizioniști udemeriști! Nu este târziu să reveniți pe drumul spre dreptatea divină; trebuie doar să-l accesați, nu prin cancelariile străinătății ci pe pământ românesc pe „Sfântul Ardealului": „CINE ARE MINTE SĂ IA AMINTE!".

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu