Procesul de incompatibilitate al lui Klaus Iohannis a fost amânat

Distribuie pe:

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, ieri, în principiu, judecarea recursului declarat de Agenția Națională de Integritate (ANI) în dosarul în care noul președinte ales, Klaus Iohannis, a fost reclamat pentru incompatibilitate. Judecarea pe fond a dosarului va începe pe 14 ianuarie. Potrivit minutei de ședință, Curtea Supremă „admite în principiu recursul declarat de Agenția Națională de Integritate împotriva Sentinței nr. 235, din 25 septembrie 2013, a Curții de Apel Alba Iulia - Secția de Contencios Administrativ și Fiscal. Fixează termen de judecată pe fond a recursului la data de 14 ianuarie 2015 -

Completul de judecată nr. 2. Cu citarea părților. Pronunțată în ședință publică, astăzi, 25 noiembrie 2014".

Dosarul lui Klaus Iohannis a ajuns la instanța supremă după ce, pe 25 septembrie 2013, Curtea de Apel Alba Iulia a anulat raportul ANI prin care s-a constatat că acesta s-a aflat în stare de incompatibilitate.

În aprilie 2013, Klaus Iohannis a fost declarat în stare de incompatibilitate de către ANI, deoarece deținea simultan funcția de primar al Sibiului și pe cea de reprezentant al municipalității în Adunarea Generală a Acționarilor de la SC Apă Canal SA și SC Piețe SA. 

Lasă un comentariu