Locuitorii din Detroit vor compune „Simfonia străzii"

Distribuie pe:

Orchestra Simfonică din Detroit a cerut locuitorilor din acest oraș american, fostă „capitală" a industriei de automobile, să înregistreze sunetele din mediul înconjurător, pentru a alcătui apoi o simfonie.

Proiectul a fost prezentat ca o modalitate de a-i implica pe locuitorii din acest oraș, situat în statul Michigan, aflat în faliment, dar care tinde să devină atractiv pentru artiștii aflați în căutarea unor ateliere puțin costisitoare.

Compozitorul Tod Machover, profesor la Massachusetts Institute of Technology (MIT), va folosi un program informatic pe care l-a inventat chiar el pentru a compune „Simfonia în re", pe care o va prezenta într-un prim concert pe 16 noiembrie 2015, la Detroit. Tod Machover este un compozitor pasionat de informatică și electroacustică, el folosind în proiectele sale muzicale instrumente amplificate (denumite „hiperinstrumente").

Directorul Orchestrei Simfonice din Detroit, Leonard Slatkin, a salutat acest „proiect unic, pentru toți aceia care sunt interesați de opere colective". 

Lasă un comentariu