Căminul pentru persoane vârstnice din Ideciu de Jos va fi reabilitat

Distribuie pe:

În ședința de joi, 27 noiembrie 2014, consilierii județeni au aprobat alocarea sumei de 539.882 de lei (122.215 de euro), pentru reabilitarea parțială a Pavilionului II din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice din Ideciu de Jos.

În expunerea de motive, se precizează că, în prezent, Pavilionul II din cadrul Căminului pentru persoane vârstnice din Ideciu de Jos este o clădire construită în anul 1950, cu o capacitate de cazare de 50 de persoane. Imobilul deține 9 magazii pentru produse nealimentare, 18 camere de locuit cu grupuri sanitare, un club și o terasă, aflându-se într-o stare avansată de degradare.

Banii alocați de Consiliul Județean vor fi folosiți pentru înlocuirea în totalitate a jgheaburilor și burlanelor; înlocuirea integrală a șarpantei și a acoperișului; înlocuirea parțială a planșeului, incluzând grinzi metalice; înlocuirea tâmplăriei exterioare și înlocuirea instalației sanitare interioare.

Totodată, vor fi realizate lucrări de izolare termică a clădirii, pentru ridicarea performanțelor energetice la standardele actuale și reducerea costurilor privind încălzirea imobilului.

Lasă un comentariu