„Milostenie cu... SF. ARDEALULUI" (28 noi. 2010 - 28 noi. 2014)

Distribuie pe:

„Omul care poate să facă binele (MILOSTENIE) și nu-l face, este o ființă josnică. A nu da săracului din cele ce rămân peste nevoile noastre, înseamnă a răpi binele altuia. Bogații procură săracilor mijloace pentru hrană, iar săracii mijlocesc la Dumnezeu pentru mântuirea bogaților. Fără nenorocire poți intra în Împărăția Cerurilor, dar fără milostenie nu! Este absolut imposibil să ajungi fără milostenie măcar până la porțile cerului".

***

FĂRĂ MILOSTENIE însăși rugăciunea e fără rod. Cu ce nădejde te vei ruga lui Dumnezeu, când tu însuți nu asculți rugăciunile oamenilor ce sunt asemenea ție? Cum vei cere împreună cu credincioșii din Biserică - Dă Doamne- când tu însuți nu dai săracilor? Cu ce gură vei spune: auzi-mă Doamne! când tu însuți nu-l auzi pe sărac, sau mai adevărat pe Hristos, Care strigă spre tine prin sărac?".

***

„Așa cum ne purtăm noi cu aproapele, tot astfel se va purta și Dumnezeu cu noi. L-ai disprețuit pe sărac și l-ai batjocorit pe cel fără apărare? Și Dumnezeu te va disprețui pe tine. N-ai deschis celui ce bătea? Nu ți se vor deschide nici ție porțile Împărăției lui Dumnezeu. Nu ai auzit suspinul celui necăjit? Nu ți se va auzi nici strigătul rugăciunii tale. Orice lacrimă ce-ți va fi dăruită de recunoștința săracului va străluci pentru tine dincolo de mormânt. Iubește-i și îndestușește-i pe săraci că ei ți-L vor face milostiv pe Dumnezeu la dreapta Judecată."

Arsenie Boca - „Sfântul Ardealului" (1910-1989)

„1001 CUGETĂRI"

Lasă un comentariu