La Suseni, sub semnul astral al fibulei

Distribuie pe:

Duminică, 30 noiembrie 2014, începând cu ora 15, s-a desfășurat, la Căminul Cultural din localitatea Suseni, un eveniment cultural-patriotic cu totul remarcabil. Din inițiativa Primăriei comunei Suseni și a Școlii Gimnaziale din localitate, a avut loc un simpozion istoric dedicat „Fibulei de la Suseni" și Zilei Naționale a României.

Pentru început, primarul comunei, ec. Mircea Mariș, a prezentat evenimentul, importanța lui și a intrat în rolul de moderator. Domnul profesor Simion Bui, fiu al comunei, a prezentat un material foarte interesant despre „Fibula de la Suseni", despre descoperirea acesteia și importanța istorică, precum și despre participarea locuitorilor din zona Reghinului la Marea Unire. Domnul Ilarie Gh. Opriș, director al Asociației Artiștilor Plastici Mureș, a subliniat importanța culturală și economică a celor două sate ale comunei - Suseni, respectiv Luieriu. Domnul Viorel Cioată, directorul Școlii Gimnaziale, a făcut un scurt expozeu în privința momentelor istorice importante din viața poporului nostru.

În continuare, numeroșii spectatori au fost martorii unui program artistic de excepție prezentat de către renumitul interpret Andrei Românică, de asemenea, fiu al comunei. S-au remarcat elevii Școlii Gimnaziale din Suseni, conduși cu pasiune și dăruire de către doamna profesoară Ibi Cotta, formația de dansuri populare din Luieriu, precum și îndrăgita solistă de muzică populară Mariana Neag. Manifestarea s-a desfășurat sub semnul unității depline a tuturor locuitorilor comunei, indiferent de naționalitate: români, maghiari, germani și romi.

Felicitări organizatorilor și tuturor celor prezenți la această frumoasă manifestare de suflet și simțire românească!

Lasă un comentariu