O horă mare cât România inimilor noastre!

Distribuie pe:

În cadrul unui careu festiv, colectivul de cadre didactice, elevii Școlii Gimnaziale „Florea Bogdan" - Reghin, împreună cu invitați de onoare și părinți, au zăbovit în zi de sărbătoare la mersul istoriei, pe altarul celor care acum 96 de ani au scris destinul plaiurilor mioritice.

1 Decembrie este ziua de referință a statului unitar român, consfințind împlinirea idealurilor de libertate și unitate ale acestui popor.

Am marcat importanța acestei zile prin alocuțiunea dlui prof. Szabó Arthur, prin cântecul patriotic interpretat de eleva Pop Bianca, prin montajul literar-artistic pregătit cu profesionalism și înaltă trăire patriotică de dna prof. Mihaela Crăciun și un buchet muzical în interpretarea unui grup vocal.

Apoi, în acordurile cântecului - simbol al acestui moment, am încins o horă mare cât România inimilor noastre și am ridicat spre înalt zeci de lampioane multicolore, candele ce vor duce în eternitate recunoștința, prețuirea pentru făuritorii istoriei, dar și dorințele noastre, spre împlinire.

Bunul Dumnezeu să binecuvânteze această țară!

La mulți ani, România!

Lasă un comentariu