ÎNTINERIREA SOCIETĂȚII CULTURAL-PATRIOTICE „AVRAM IANCU", FILIALA MUREȘ

Distribuie pe:

În seara zilei de 26 noiembrie, la Casa Memorială „Avram Iancu" din Târgu-Mureș, strada Avram Iancu nr.25, a avut loc Adunarea Generală a membrilor societății. Ca orice eveniment de factură organizatorică al unei societăți ce promovează un înalt simț patriotic, s-a început cu intonarea Imnului de Stat al României, urmat de cel al Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu", Filiala Mureș. Moderatorul evenimentului a fost Simion Bui, iar secretariatul a fost asigurat de Mihail Artimon Mircea.

Președintele societății, Ioan Berța, a dat citire raportului de activitate pe ultimii patru ani. S-a evidențiat o activitate bogată, cu numeroase reuniuni care s-au desfășurat în toate lunile celor patru ani, pelerinaje la monumentele eroilor neamului, participări la sărbătorile naționale și de omagiere a eroilor neamului. Ca o observație remarcabilă a președintelui societății „Avram Iancu", în decursul anilor nicio oficialitate locală sau județeană nu a călcat vreodată pragul Casei Memoriale „Avram Iancu", dar nici de sprijin concret și consistent, în privința acțiunilor întreprinse de societate, nu se poate vorbi. Ioan Berța a subliniat sprijinul deosebit primit din partea presei locale, în principal al ziarului „Cuvântul liber", prin aportul redactorului-șef al ziarului, Lazăr Lădaru, în mediatizarea acțiunilor organizate de S.C.P. „Avram Iancu", participarea și implicarea în aceste acțiuni a tinerilor de la „Noua Dreaptă" și „Dacii liberi", foarte buna colaborare cu Ansamblul „Doina" din Albești, cât și din localitățile învecinate, numindu-i apoi pe sponsorii care au sprijinit material și moral aceste acțiuni, fie persoane fizice, fie societăți comerciale, instituții, organizații etc.

Înainte de a se trece la următorul punct de pe ordinea de zi, participanții la eveniment au avut parte de o surpriză. Emilia Sobiețchi a invitat Cvartetul „Artemis" al Filarmonicii de Stat din Târgu-Mureș, cvartet având următoarea componență: Irina Caraghiaur-violoncel, Anamaria Cocoară-violă, Iszlai Kinga vioara I, Szabó Szidonia-vioara II, care au interpretat, printre alte melodii, Yesterday-Beatles, Imagine-John Lennon, Super triper-ABBA, Pirații din Caraibe.

Adunarea generală a continuat cu prezentarea Raportului Comisiei de cenzori de către Mihai Fărcaș. Ambele rapoarte prezentate au fost aprobate în unanimitate, apoi s-a trecut la alegerea Consiliului de administrație pentru următorii patru ani. În funcția de președinte a fost reales Ioan Berța, vicepreședinți au fost aleși Mihail Monoranu, Vasile Gorea și Marius Moldovan, secretar Ioan Gîju, comisia de cenzori alcătuită din Mihai Fărcaș, Viorel Gliga și Radu Oroian, iar membri: Mircea Artimon Mihail, Simion Bui, Mihail Tomșa, Dumitru Pop, Marius Chibelean, Alin Moldovan, Mircea Dogar, Dragoș Burghelea, Aurel Câmpean. Dr.Mihail Tomșa a propus-o pe Emilia Lazăr președinte de onoare a societății. Toate propunerile au fost aprobate în unanimitate. După câteva intervenții ale participanților la eveniment, președintele reales al Societății Cultural-Patriotice „Avram Iancu" din Târgu-Mureș a prezentat o schemă a planului de activitate pe anul viitor, pentru fiecare lună a anului, cât și a lunii decembrie a anului în curs.

Să remarcăm cadrul relaxat în care s-au desfășurat aceste lucrări, cât și eforturile depuse de conducere în vederea atragerii de membri tineri, inclusiv în funcții de conducere. Nu ne rămâne decât să le urăm succes în activitate și să urmărim cu interes acțiunile organizate de Societatea Cultural-Patriotică „Avram Iancu", Filiala Mureș.

Lasă un comentariu