ANM: Vremea se încălzește în următoarele zile, dar lapovița și ninsoarea revin după 6 decembrie în majoritatea regiunilor

Distribuie pe:

Vremea se va îndrepta în zilele următoare, iar temperaturile maxime vor ajunge chiar și la 10 grade Celsius, anunță meteorologii în prognoza valabilă pentru perioada 1-14 decembrie, publicată de Administrația Națională de Meteorologie /ANM/.

Valorile medii pozitive de pe timpul zilei vor scădea spre zero grade, dar și sub această temperatură, după 6 - 7 decembrie, când este estimată o revenire a precipitațiilor sub formă de lapoviță și ninsoare în majoritatea regiunilor.

Pentru regiunea Transilvaniei, vremea va fi rece la începutul intervalului, cu maxime termice la nivelul întregii regiuni situate în jurul a zero grade, însă ulterior, până spre data de 7 decembrie, temperaturile diurne vor crește spre valori normale pentru această perioadă, respectiv 3-4 grade, în medie. În a doua săptămână de prognoză, valorile termice vor scădea ușor și treptat, astfel încât mediile diurne se vor situa în jurul a -2 grade. Media valorilor minime va fi între -4 și -2 grade, mai scăzută în zilele de 5 și 6 decembrie, dar și spre sfârșitul intervalului de prognoză, când va fi de aproximativ -7 grade.

Pe 2 decembrie, temporar, se vor semnala precipitații mixte ce vor favoriza depuneri de polei.

Probabilitatea pentru precipitații, în general slabe și predominant sub formă de ninsoare, va crește după data de 7 decembrie.

Lasă un comentariu