Ponta: Pentru mine, aprobarea bugetului este o șansă și o miză personală uriașă

Distribuie pe:

Premierul Victor Ponta a precizat marți că aprobarea bugetului pe 2015 este „o miză personală uriașă", dar și o șansă pentru a demonstra că măsurile deja adoptate nu au fost „pomeni electorale".

„Pentru mine, aprobarea bugetului este o șansă și o miză personală uriașă. Pe de o parte, pot să dovedesc, chiar dacă tardiv, câteva lucruri esențiale: nu se schimbă cota unică, nu cresc taxe și impozite, măsurile deja adoptate - atât cele economice privind CAS și scutirea de impozit a profitului reinvestit, cât și cele sociale - sunt perfect sustenabile și nu pomeni electorale", a postat prim-ministrul pe contul său de Facebook.

În plus, prim-ministrul a apreciat că adoptarea bugetului ar asigura continuarea unor „proiecte importante" și păstrarea direcției de dezvoltare economică „acceptată și recunoscută de foarte mulți în țară și în afară".

Reprezentanții Fondului Monetar Internațional și ai Comisiei Europene au sosit marți dimineață la Palatul Victoria pentru primele discuții cu premierul Victor Ponta, ministrul Finanțelor, Ioana Petrescu, și cu ministrul delegat pentru Buget, Darius Vâlcov, despre proiectul legii bugetului pentru anul 2015.

Misiunea comună de experți ai FMI și CE se va afla la București până pe 10 decembrie.

Lasă un comentariu