În Uniunea Europeană, România a rămas cu lanterna roșie în brațe!

Distribuie pe:

Că nu disputele (fricțiunile) dintre politicieni, uneori, din PSD sunt, la ora actuală și în viitor, prioritare, o demonstrează semnalul de alarmă tras recent de Eurostat - Biroul de Statistică al UE- , potrivit căruia, din 27 de țări suntem pe locul 26 în privința riscului sărăcirii populației. Un „rezultat" ce merită să fie analizat de Guvernul Ponta, până în cele mai mici detalii, căci fără un diagnostic exact nu există un tratament bun.

Comentând știrea Eurostat, Adrian Vasilescu, consilierul Guvernatorului BNR, făcea următoarea remarcă: „Fără îndoială că locul (26 din 27 de țări - n.n) e nedrept. Dacă luăm în calcul ceea ce multe țări de pe această planetă nu au, dar noi avem: putința. Ne lipsește însă dorința activă. O avem numai pe cea pasivă. Și uităm într-o prea mare măsură că rostul pe lume al întreprinderilor economice e unul singur! Să fie izvor de prosperitate".

Are Vasilescu dreptate? Păi, cam are, câtă vreme - apropo de putință - economia românească face totuși PIB și are câteva sectoare competitive. Necazul e că o mare parte a economiei e lăsată să-și petreacă viața în infirmerie! Locul unde se administrează calmante și se prelungește somnul. Și, atunci, cum să realizeze valoarea adăugată; să fie izvor de prosperitate?

Or, fără performanță economică nu există nici asistență socială consistentă! De aici și sărăcirea populației de care ne amintea Eurostat, precum un ceas deșteptător!

Lasă un comentariu