DEȘTEPTAREA ROMÂNILOR

Distribuie pe:

Democrația reglementează viața într-o societate bine precizată, în acord să elimine haosul, confuziile de tot felul și interesele meschine ale unor baroni sus-puși, în găști distructive, draconice. Referitor la calea de dreapta sau de stânga, oricare ar fi ea, tot mai mulți români nu înghit frustrările doctrinare menite manipulării celor de jos de către cei de sus, compromiși și lipsiți de scrupule. Om fi fără putere, dar nu suntem și fără minte. Să fim europeni, neanacronici, cu deschidere spre lumea modernă. Câțiva oameni pot fi prostiți tot timpul, DAR NICIODATĂ NU POT FI PROSTIțI TOțI OAMENII, cei care luptă pentru afirmarea constituției naționale printr-o luptă socială și națională pentru afirmarea idealurilor acestui popor.

Ceea ce trăim astăzi e rezultatul unui neîntrerupt process de imprimare a unor modele nefericite, partizane, de către propagandiștii „capitalismului de cumetrie" neținându-se seama de fiziologia evolutivă a ființei românești colective, somnul rațiunii, dar și al națiunii, a născut demonii care conduc România la stagnare și lipsa de prosperitate.

Cu mintea de pe urmă, cu experiența a două decenii de „împliniri nemărețe", tindem să fim mai înțelepți în a analiza ceea ce s-a întâmplat în anii de grație 2012-2014, în mod deosebit după desființarea USL, din vina cui? (...). Se știe, se vede, cetățenii acestei țări au evoluat, însușindu-și din ce în ce mai bine lecția democrației. Românii s-au trezit! țara s-a trezit parcă din somn, oferindu-ne mari satisfacții, electoratul românesc tolerant, civilizat, dovedindu-se cu mult mai realist decât clasa politică și printr-o prezență extraordinară la vot au învins aroganța, îngâmfarea și prostia agresivă a unui premier, lipit de struțo-cămila UDMR-ista, luându-i în brațe și oferindu-le căldura și nesimțirea ponegririi României în fel și chip.

De la pensionari la elevi, de la student la salariați, nu mai vor să fie aburiți, nu mai vor să fie umiliți, nu mai pot tolera minciuna. Au ieșit în stradă. Au ieșit să le ceară socoteală mincinoșilor, fripturiștilor, ipocriților, fariseilor, alergători după ciolan, inșilor fără coloană cu care s-a înconjurat premierul Victor Ponta. Votanții vor oameni noi, români adevărați. Morali, nu calici, nu mincinoși, nu hoți. Strada speră și cere altceva. O altfel de politică, prin ei și pentru ei, poate un nou sindicat. Toată lumea dorește schimbarea cu care cel puțin două generații s-au obișnuit, fără angoasele referitoare la viitor, fricile și temerile legate de atitudinea unor politicieni care n-au făcut niciun bine acestei țări.

Ecologizarea politică, SPERĂM, va începe cât de curând și că de la vârful statului se va face o astfel de politică pe care va trebui să și-o însușească și partidele politice. Românii nu mai dau doi bani pe pungile electorale, pe multă vorbărie, pe teleguvernare, românii nu mai suportă încălcarea drepturilor constituționale, aroganța, hoția aleșilor și ideea tătucului unic. Morala demonstrațiilor care au avut loc se referă la deșteptarea unui spirit civic și comunitar al românilor, până deunăzi adormit. Important a fost că, la cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea președintelui, țara s-a mobilizat și a transmis politicienilor că nimeni nu va fi iertat pe viitor prin votul cetățenilor ei.

Electoratul a votat pentru a denunța uzurpatorii instituțiilor care nu mai țin cont de viața poporului, în lupta cu ticăloșia, anarhia și degradarea socială, acoperite de vorbe, minciună și falsitate, pentru a se simți o prea multă vreme noua adiere informațională curativă și pentru a curăța România de plaga corupției.

„Iată lumea se deșteaptă din adânca-i letargie! / Ea pășește un pas mare către-un țel de mult dorit / Ah! Treziți-vă cu dânsa, frații mei de Românie! / Sculați toți cu bărbăție, / Ziua vieții a sosit!" (Vasile Alecsandri 1821-1890)

Lasă un comentariu