Emisiune filatelică: „SCRIITORI ȘI PAGINI DE COLECȚIE"

Distribuie pe:

Scriitorii George Coșbuc, Ion Creangă, Vasile Alecsandri și George Bacovia au apărut, de ieri, 5 decembrie 2014, pe timbre emise de Romfilatelia. Emisiunea de mărci poștale, intitulată „Scriitori și pagini colective", conține portretele autorilor amintiți și mici fragmente din operele lor.

Romfilatelia dedică cea mai recentă emisiune de mărci poștale tezaurului cultural național, mai exact literaturii și scriitorilor români care, prin versurile și proza lor, au creat adevărate pagini de colecție ale neamului românesc. Emisiunea filatelică este alcătuită din patru timbre, pe care se află portretele celor patru scriitori, împreună cu câte un mic fragment din opera lor și semnătura fiecăruia.

Pe timbrul cu valoare nominală de 3,30 de lei este reprodus portretul scriitorului Ion Creangă, reprezentant de seamă al literaturii clasice românești, alături de paragraful introductiv al operei sale autobiografice Amintiri din copilărie.

Timbrul cu valoarea nominală de 4,50 de lei ilustrează portretul lui Vasile Alecsandri și primele două strofe ale poeziei Hora Unirii.

Pe marca poștală cu valoarea nominală de 7,60 de lei este ilustrată imaginea poetului George Coșbuc, ale cărui poeme alcătuiesc o monografie epico-lirică a satului românesc, alături de care sunt reproduse și două strofe din poezia Lupta vieții.

Cel de-al patrulea timbru, cu valoarea nominală de 8,10 lei, îl înfățișează pe poetul George Bacovia, a cărui poezie este expresia cea mai elocventă și mai durabilă a simbolismului autohton. Timbrul ilustrează și primele două strofe ale poeziei Decembrie.

Emisiunea de mărci poștale „Scriitori și pagini de colecție" va putea fi achiziționată de la toate magazinele Romfilatelia din țară.

 

Lasă un comentariu