Sărbătoarea Zilei Naționale a României, la Ceuașu de Câmpie

Distribuie pe:

Ziua Națională a României a fost cinstită de elevii de la Școala Gimnazială Ceuașu de Câmpie, cadrele didactice și credincioșii ortodocși, duminică, 30 noiembrie 2014, la Monumentul Eroilor din comună.

După depunerea de coroane, din partea Primăriei, în prezența viceprimarului Dumitru Feier, s-a oficiat un parastas de pomenire a eroilor din sat, ceremonie oficiată de către preotul Ioan Soțan.

A urmat un scurt program artistic, pregătit de elevii claselor I - VIII, îndrumați de cadrele didactice Carmen Husar, Szabo Julia și Floarea Maria Câmpean.

Poeziile recitate și cântecele au preamărit eroii căzuți pe câmpurile de luptă pentru întregirea statului român.

În discursul său, domnul profesor de istorie, Titi Vasile Dălălău, a pus accent pe tema luptei de veacuri a poporului român pentru Unitate Națională, cu amintirea Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918.

Elevii de la Școala Gimnazială din Voiniceni, împreună cu cadrele didactice, au participat vineri, 28 noiembrie 2014, la slujba de pomenire a eroilor, la Biserica din sat.

Cadre didactice, elevi, sătenii din Voiniceni s-au deplasat la Monumentul Eroilor din centrul satului, unde au depus coroane de flori și au prezentat un scurt program artistic.

Elevii au purtat emblema Tricolorului pe piept, punctând astfel momentul ca adevărați iubitori de țară.

La Ceuașu de Câmpie, acest moment deosebit a fost încheiat de colindul ,,O, ce veste minunată!", marcând astfel apropierea Sărbătorilor de iarnă.

Lasă un comentariu