O nouă eră socio-politică în țară

Distribuie pe:

Declarație/Apel și Invitație la Dezbatere și Organizare - Un Forum al Românilor din SUA și Canada pentru o Românie Nouă

La 16 noiembrie 2014, țara și Românii de peste hotare au ales un nou președinte prin care se încheie perioada de tranziție post-ceaușistă. Putem spune că, în sfârșit, comunismul și securitatea au început să piardă teren și influența. Au mai rămas oportuniștii și profitorii care au fraudat și înfeudat țara.

Noua situație cere Românilor din occident să adopte și ei o nouă atitudine. În acest scop, un grup de Români activi din SUA și Canada propune dezbaterea obiectivelor urmărite în vederea unei noi faze a cooperării cu țara. Precizăm că majoritatea noastră, indiferent dacă am plecat de câțiva ani sau de zeci de ani, am plecat pentru că am urât comunismul și am dorit să trăim și să muncim în libertate. Am dovedit acest lucru prin fapte!

Înstrăinarea ne-a învățat însă că:

• Există o singură Românie!

• România trebuie apărată și promovată cu orice preț!

• Singura alternativă este integrarea în Europa și cooperarea cu SUA!

Cerem viitorului guvern:

• Să promoveze în posturi de răspundere elemente necompromise

• Să elimine și să evite elementele corupte și sicofante

• Să controleze mașinațiile politice și economice ale fostei nomenclaturi

• Să pregătească tineri pentru conducerea țării în viitor

• Să cultive și să mențină identitatea națiunii Române

• Să-i reprezinte pe toți Românii indiferent unde s-ar afla în lume

• Să militeze pentru readucerea acasă a pământul străbun aflat dincolo de Prut

• Să sprijine minoritățile etnice Românești din țările vecine

• Să identifice liderii Români din străinătate și să colaboreze cu ei în probleme de reprezentare și de interes reciproc.

În aceste idei:

• Vom oferi tot sprijinul autorităților și confraților noștri din țară

• Vom facilita legăturile țării cu cancelariile și instituțiile occidentale

• Vom depune orice efort pentru a contribui la renașterea morală, social-politică și economică a țării...

Va fi greu și va dura mult! Este posibil ca jocurile să fie făcute la nivel înalt, dar uneori se zguduie și coloșii. Cu dragoste de țară, România - vechea noastră Dacia - își poate găsi un făgaș propriu în noua ordine mondială. Împreună putem asigura țării un destin mai bun!

Apel împărtășit de: Nicholas Dima (Arizona), Valentin Tepordei (Virginia), Nicolae Popă (California), Lia Roberts (Nevada), Nicolae Moisidis (California), Alexandru Tomescu (Ontario, CA), Anca Popă (New Jersey), Napoleon Savescu (New York), Nicolas Buda (Florida), Liviu Cananău (Ontario, CA), Antonius Moisidis (California/Germania), Cristian Bălan (Illinois), Grigore Culian (New York), Ion Dima (Illinois), Jan Lefter (New York), Vlad Spânu (Washington), Mihai Vânatoru (Carolina de Nord)...

Datat: 1 Decembrie 2014- Ziua Națională - La Mulți Ani Buni Românie!

PS: Subliniem că în prezent nici o organizație nu poate susține că reprezintă Exilul sau Diaspora, dar ar fi bine să găsim o formulă cât de cât reprezentativă în acest scop. Solicităm deci sprijin, idei, sugestii, și propuneri de organizare și reprezentare! Propunem o dezbatere democratică și deschisă, dar responsabilă. Nu ne asumăm poziții de conducere! Majoritatea semnatarilor fac parte din vechiul exil. Încurajăm tineretul să se organizeze pentru a prelua făclia aspirațiilor românești. Ideal este că fiecare țară să se organizeze separat și apoi de comun acord să formăm un Consiliu Internațional. Actualul grup de inițiativă se va dizolva și va fi înlocuit cu un consiliu director pentru SUA și Canada. Viitorii lideri vor trebui să fie Activi și Integri și în același timp să dea dovadă de Flexibilitate și respect reciproc pentru a face posibilă cooperarea. Nu avem în grupul de inițiativă preoți și pastori pentru ca aceștia au depus jurământ propriilor lor organizații religioase pe care nu le pot angaja în activități politice. Subiectul trebuie totuși discutat.

(Redactat prin consultări multiple și consimțământ de Prof. Dr. Nicholas Dima; Fost Redactor la „Vocea Americii", fost profesor la Școala Militară Americană de Commando (J.F.Kennedy Special Warfare Center and School) din Fort Bragg, NC. <http://www.drddima.net>

Lasă un comentariu